Echipa Europei conduce cu 5-3 echipa Restului Lumii, după ce, în sesiunea de zi de sâmbătă, cele două echipe și-au împărțit victoriile: americanul John Isner (20 ATP) a egalat situația la general prin victoria în fața germanului Alexander Zverev (6 ATP), în timp ce elvețianul Roger Federer (3 ATP) i-a readus pe europeni în avantaj învingându-l pe australianul Nick Kyrgios (27 ATP). Ambele meciuri au fost decise în super tiebreak.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • În a doua zi de concurs, victoriile valorează câte două puncte.

Zverev a servit excelent în primul set câștigând 20 din cele 21 de puncte jucate cu primul serviciu (s-a impus la 2 în tiebreak). Americanul s-a "pornit" mai greu, însă și-a revenit la timp și a făcut break-ul decisiv din setul secund în game-ul al nouălea. John l-a "demolat" pe adversar în super tiebreak impunându-se cu 10-1 și egalând la 3 scorul general.

În al doilea meci al zilei, Roger Federer a reușit o revenire de senzație în fața lui Nick Kyrgios. Australianul a recuperat rapid break-ul făcut de Roger Federer și a câștigat cu reverul un schimb spectaculos de 31 de lovituri în game-ul 10. Nick a revenit extraordinar de la 0-4 în tiebreak și s-a impus cu 7-5.

Setul secund a fost unul foarte echilibrat, cei doi jucători reușind să își facă serviciul până în game-ul al 11-lea, când Nick a servit slab și i-a oferit patru mingi de break lui Roger (elvețianul a fructificat-o pe a patra, după ce australiatul a reușit să egaleze de la 0-40).

Kyrgios a început cu un minibreak în decisiv, însă Federer și-a revenit și s-a desprins, conducând chiar și cu 8-3. Nick a salvat două mingi de meci (una la primire), dar Roger a reușit să se concentreze și să închidă partida (supărat, australianul a dat cu racheta de pământ).

Rezultatele înregistrate în sesiunea de zi de sâmbătă:

John Isner vs Alexander Zverev (2)6-7, 6-4, 10-1

Roger Federer vs Nick Kyrgios (5)6-7, 7-5, 10-7

Au loc în sesiunea de seară:

20:00 Rafael Nadal vs Milos Raonic

21:30 Rafael Nadal/Stefanos Tsitsipas vs Nick Kyrgios/Jack Sock

Laver Cup, 2019

Echipa Europei: Bjorn Borg, căpitan - Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas şi Fabio Fognini.

Echipa Restului Lumii: John McEnroe, căpitan - Jack Sock, Taylor Fritz, John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios şi Denis Shapovalov.

Cele două echipe se confruntă la Geneva, în perioada 20-22 septembrie.

În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Primele două ediţii ale competiţiei, care s-au desfăşurat la Praga (2017) şi la Chicago (2018), au fost câştigate de europeni. În acest an, competiţia a fost inclusă în calendarul ATP.

Reacțiile europenilor în timpul meciului dintre Isner și Zverev:

Nick Kyrgios și Jack Sock, spectacol pe marginea terenului:

John Isner, eroul :

Nick Kyrgios, favoritul Annei Wintour (Vogue):

Nadal, susținătorul numărul 1 pentru Federer:

John McEnroe, discurs motivațional pentru Nick Kyrgios:

Kyrgios și tweener-ul obișnuit:

Nadal, sfaturi pentru Federer:

Momentul în care Federer a adus cele două puncte pentru echipa Europei: