Dominic Thiem (5 ATP) și Denis Shapovalov (33 ATP) au oferit un meci electrizant, cu multe răsturnări de situație și cu o victorie a austriacului (13-11 în tiebreakul decisiv) conturată după ce Dominic a salvat și trei mingi de meci. A fost confruntarea de debut de la Laver Cup, ediție care se dispută la Geneva. În al doilea meci al zilei, Jack Sock a trecut de Fabio Fognini (6-1, 7-6(3)).

Dominic Thiem, la Laver CupFoto: lavercup.com

Dominic și Denis au oferit o partidă spectaculoasă, cu multă emoție și cu execuții care au ridicat publicul în picioare.

Austriacul a început mai bine confruntarea, a făcut repede break-ul, a fost agresiv, a avut în forehand o armă importantă, iar setul a curs în favoarea sa (6-4).

Impulsionat de coechipieri (Nick Kyrgios a fost de departe "motorul" de pe margine), Shapovalov a căpătat încredere, a servit mai bine și a făcut break-ul decisiv la ultima strigare înainte de un posibil tiebreak (7-5).

Maxi tiebreak-ul din decisiv (primul la 10) a fost unul cu multă încordare de ambele părți. S-a greșit mult, au fost emoții, iar canadianul și-a permis chiar și luxul de a rata trei mingi de meci.

Până la urmă, șansele ratate s-au întors împotriva lui Denis: într-un final tensionat, Dominic a fost mai inspirat și s-a impus cu 13-11, aducând astfel echipei Europei primul punct al duelului.

În circuitul ATP, cei doi s-au întâlnit de două ori: 2-0 pentru Thiem (6-2, 6-3 la Acapulco în 2018 și 6-4, 3-6, 6-3 la Monteal în 2019).

Aici poți vedea un rezumat al partidei Thiem vs Shapovalov:

Super lob, marca Thiem:

Bucuria victoriei, neprețuită:

Dezamăgire, marca Nadal și Federer:

Programul primei zile, vineri, 20 septembrie:

Meciul 1: Dominic Thiem vs Denis Shapovalov 6-4, 5-7, 13-11

Meciul 2: Fabio Fognini vs Jack Sock 1-6, 6-7(3)

Sesiunea de seară (20:00)

Stefanos Tsitsipas vs Taylor Fritz

Roger Federer/Alexander Zverev vs Denis Shapovalov/Jack Sock

Laver Cup, 2019

Echipa Europei: Bjorn Borg, căpitan - Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas şi Fabio Fognini.

Echipa Restului Lumii: John McEnroe, căpitan - Jack Sock, Taylor Fritz, John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios şi Denis Shapovalov.

Cele două echipe se vor confrunta la Geneva, în perioada 20-22 septembrie.

  • În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Primele două ediţii ale competiţiei, care s-au desfăşurat la Praga (2017) şi la Chicago (2018), au fost câştigate de europeni. În acest an, competiţia a fost inclusă în calendarul ATP.