​Jucătoarea canadiană de tenis de origine română Bianca Andreescu a făcut un salt gigantic pe durata unui an atât în ierarhia WTA, cât şi la Flushing Meadows, unde miercuri o va înfrunta în sferturi pe belgianca Elise Mertens, cap de serie 25, după ce anul trecut era eliminată în primul tur al calificărilor pentru US Open, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andreescu, 19 ani, ocupa locul 178 la finele anului 2018, iar în prezent a urcat pe 15, după ce şi-a trecut în palmares titlurile de la Indian Wells şi Rogers Cup.

Însuşi antrenorul Sylvain Bruneau este uluit de progresul elevei sale, pe care o pregăteşte din martie 2018: ''Parcursul ei din ultimul an cred că este destul de incredibil. Aş vrea să spun că am avut o senzaţie că lucrurile vor ieşi aşa, dar nu am avut-o. Mereu am crezut că va deveni o jucătoare bună. Pentru mine, asta era un fapt. Dar că va fi capabilă să obţină o transformare atât de rapidă faţă de acum un an când a pierdut în calificări, nu credeam''.

Bianca Andreescu a învins-o în optimi pe americanca Taylor Townsend, cea care le trimisese acasă pe româncele Simona Halep şi Sorana Cîrstea.

''Cred că energia ei trebuie canalizată mai bine şi a primit câteva sfaturi cum să utilizeze această energie. Am remarcat de la început că este o adevărată luptătoare. Avea nevoie să ştie de ce este capabilă. Cred că acum ştie'', a adăugat antrenorul Bruneau, conform Agerpres.