Australianca Ashleigh Barty va pierde poziția de lider WTA, începând de luni, 12 august, după şapte săptămâni, ca urmare a faptului că Naomi Osaka s-a calificat, joi noapte, în optimile Rogers Cup, susține Mediafax.

Ashleigh BartyFoto: wimbledon.com

Ashleigh Barty a fost eliminată în al doilea tur de la Rogers Cup, marți, de americanca Sofia Kenin (29 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 4-6, iar Naomi Osaka a depășit-o în clasamentul WTA în timp real.

Naomi Osaka a defilat în primul set al partidei sale inaugurale de la Toronto, impunându-se cu 6-2 în faţa Tatjanei Maria. Reprezentanta Germaniei a abandonat înainte de startul celui de-al doilea set din cauza unei accidentări în zona abdominală.

Câştigătoare a ultimelor două turnee de Mare Şlem disputate pe hard, Naomi Osaka a depăşit-o deja cu 76 de puncte în clasamentul WTA în timp real pe Ashleigh Barty. Ea poartă însă mai departe un duel de la distanţă pentru prima poziţie cu reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova, care o va depăşi pe Barty doar dacă ajunge în semifinalele Rogers Cup.

Care sunt calculele pentru locul 1

Pliskova va juca în optimi cu estona Anett Kontaveit, iar scenariile sunt următoarele: dacă Osaka pierde meciul de joi, programat să înceapă la ora României 17:00, atunci Karolina Pliskova va fi noul număr unu mondial dacă se califică în semifinale.

Dacă Osaka trece de optimi, atunci sportiva din Cehia trebuie automat să joace finala Rogers Cup pentru a avea o şansă la prima poziţie. Osaka şi Pliskova pot avea meci direct pentru numărul unu mondial în finala turneului Premier 5 de la Toronto.

Osaka a petrecut până acum 21 de săptămâni în fotoliul de lider mondial, în perioada 28 ianuarie - 23 iunie 2019.

Clasamentul WTA în timp real, după calificarea lui Naomi Osaka în optimile de finală la Rogers Cup:

1. Naomi Osaka - 6332 puncte

2. Ashleigh Barty - 6256

3. Karolina Pliskova - 6100

4. Simona Halep - 5138

5. Kiki Bertens - 5120.