Simona Halep a declarat, marţi, că se simte bine şi are energie şi consideră că face cel mai bun sezon al său pe iarbă, după ce a reuşit calificarea în semifinale la Wimbledon, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep, în semifinale la Wimbledon (7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang) / Victoria jocului inteligent

"Am muncit din greu, chiar dacă am fost condusă, ştiam că va lovi foarte tare fiecare minge. M-am gândit că azi trebuie să lupt foarte tare. Am energie, mă simt bine, proaspătă, sănătoasă, cred că joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciul adversarelor, am timp de recuperare, vreau doar să mă bucur de următorul meci", a declarat Halep după meci la Eurosport.

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA. Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.

De știut:

  • În urma acestei victorii, Simona a egalat-o pe Shuai în meciurile directe, scorul fiind acum 2-2. Este remiză și în ceea ce privește duelurile de la Grand Slam: 1-1.
  • În semifinale, Halep o va întâlni pe Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA).
  • Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep va primi 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi 780 de puncte WTA.
  • Este pentru a doua oară în carieră când Simona ajunge în semifinale la Wimbledon. A mai reușit această performanță în 2014: a fost învinsă de Eugenie Bouchard.

Aici poți citi o amplă prezentarea a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.