​Turul doi de la Wimbledon va găzui un meci 100% românesc, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu urmând să lupte pentru calificarea în turul trei pe iarba londoneză. Mats Wilander și Barbara Schett (experți Europsport în materie de tenis) au prefațat duelul dintre primele două "rachete" ale României. "Dacă vrei să te gândești că Mihaela ar putea să o învingă pe Simona Halep, atunci cu siguranță ar trebui să fie aici, la Wimbledon", a fost de părere Wilander, în timp ce Schett merge pe mâna Simonei.

Simona Halep, la WimbledonFoto: wimbledon.com

Ar putea fi șansa Mihaelei

"Dacă vrei să te gândești că Mihaela ar putea să o învingă pe Simona Halep, atunci cu siguranță ar trebui să fie aici, la Wimbledon. Cu atât mai mult cu cât Halep are acele probleme cu glezna stângă" - Mats Wilander, expert Eurosport, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Pe cine va fi presiunea mai mare

"În mod normal, ai putea să spui că presiunea ar trebui să fie toată pe Simona. Dar intervine întrebarea: cât de apropiate sunt cele două? Dacă sunt prietene bune, atunci presiunea este la cote ridicate, iar cea mai bună va câștiga.

Dacă nu sunt neapărat prietene bune, atunci presiunea va fi pe Simona. Ea este jucătoarea cea mai de succes din istoria tenisului românesc, în timp ce Buzărnescu a avut o carieră dificilă (n.r. cu multe accidentări), este periculoasă, este stângace, lovește mingea foarte puternic. Din punctul meu de vedere, diferența dintre ele se va face la nivel mental", a concluzionat Mats Wilander.

În mod normal, Simona trebuie să meargă mai departe

"Este întotdeauna dificil atunci când două jucătoare din aceeași țară se întâlnesc. Simona a avut o adversară dificilă (n.r. Sasnovich), a fost cea care a eliminat-o pe Petra Kvitova de la Wimbledon în urmă cu un an de zile. Deci, în mod evident știe ce și cum să facă pe iarbă. Halep a jucat destul de bine, a arătat din nou acel spirit incredibil de luptă.

A tras o sperietură când a alunecat pe finalul primului set, iar acum rămâne de văzut cum va trece peste această problemă. În zilele noastre, iarba de la Wimbledon este diferită și eu zic că se potrivește stilului ei. Dacă este sănătoasă, se mișcă bine și are o atitudine pozitivă, eu spun că Halep poate ajunge departe în turneu" - Barbara Schett, expert Eurosport, într-un comunicat pentru HotNews.ro.

"Să joci contra unei românce în turul următor nu va fi chiar ușor pentru Simona, dar ea este favorită și ar trebui să câștige. Va fi un altfel de meci, se cunosc atât de bine, cu toate că nu au mai jucat una împotriva alteia de ceva vreme. Va fi o situație bună pentru Buzărnescu, genul de meci în care chiar nu are nimic de pierdut", a concluzionat Barbara Schett.

Meciul dintre cele două va avea loc miercuri, la o ora ce va fi anunțată ulterior de către organizatori.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.

  • Site-ul WTA ne vorbește despre un singur meci direct între Halep și Buzărnescu. Acesta datează din 2008, la Monteroni D'arabia (Italia), pe zgură, iar Simona s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-0.
  • Pentru calificarea în turul doi de la Wimbledon, Simona Halep va primi 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.