Mihaela Buzărnescu (53 WTA) a debutat cu dreptul la Wimbledon, învingând-o în două seturi pe americanca Jessica Pegula (72 WTA), scor 6-4, 6-4. Condusă cu 2-0 încă din startul partidei, românca a revenit spectaculos, a bifat nu mai puțin de patru break-uri la rând și și-a adjudecat primul act cu 6-4. În setul secund, Mihaela a avut 4-0, dar s-a văzut egalată de americancă. Jucătoarea noastră și-a revenit însă la timp, și-a trecut în cont două game-uri consecutive și a pus capăt partidei. În turul al doilea, Buzărnescu se va duela cu Simona Halep.

Mihaela BuzarnescuFoto: ausopen.com
  • Simona Halep și Mihaela Buzărnescu au mai fost adversare în 2008. Fostul lider mondial s-a impus atunci cu 6-3, 6-0, în primul tur al turneului ITF de la Monteroni D'arabia (zgură).
  • Calificarea în turul al doilea de la Wimbledon este recompensată cu un premiu de 72.000 de lire sterline şi cu 70 de puncte WTA.

Desfășurarea partidei:

Setul I

Mihaela și-a intrat mai greu în ritm, i-a permis adversarei să controleze jocul în startul meciului, iar americanca a profitat și a făcut break-ul din primul game. Condusă cu 2-0, Buzărnescu a reușit să salveze două mingi de break ale americancei și apoi s-a impus pe serviciul acesteia, echilibrând situația pe tabelă (2-2).

Românca s-a văzut însă din nou condusă, după un alt moment de rătăcire în game-ul de serviciu, în care nu a câștigat niciun punct. Mihaela și-a păstrat însă calmul și a bifat apoi trei game-uri consecutive, fiind pusă în situația de a servi pentru set (5-3). Jessica Pegula a reușit break-ul la ultima strigare, dar serviciul i-a dat din nou bătăi de cap și Buzărnescu a închis setul cu 6-4, după 43 de minute de joc.

Setul II

Aflată pe un val de încredere după câștigarea primei manse, Mihaela a început ca din tun actul secund, având 4-0 pe tabelă, cu două break-uri. Conștientă că nu mai are nimic de pierdut, Pegula a pus presiune pe serviciul româncei, iar munca sa a dat roade, a fructificat prima minge de break și a modificat tabela în dreptul său.

Jessica a reușit apoi să își facă serviciul, oprind o serie de șase break-uri consecutive ale jucătoarei noastre (4-2). Pe fondul unei relaxări a Mihaelei, și-au făcut apariția și erorile, iar cursul jocului s-a schimbat brusc. Americanca a profitat din plin de greșelile româncei și s-a apropiat la un singur game pe tabelă.

Americanca a început să riște tot mai mult, să o incomodeze pe Mihaela cu lovituri la limită, iar românca s-a văzut egalată după ce a condus cu 4-0. Buzărnescu s-a trezit însă la timp, și-a făcut serviciul într-un moment foarte important, iar apoi a închis meciul cu un break. Partida a durat o oră și 23 de minute.

Mihaela Buzărnescu (53 WTA) debutează la Wimbledon împotriva americancei Jessica Pegula (72 WTA). Prima întâlnire dintre cele două jucătoare se desfășoară pe Terenul 6 din complexul de la All England Club și poate fi urmărită în direct la Eurosport și LiveScore pe HotNews.ro.

Mihaela Buzărnescu este la a doua prezență pe tabloul principal de la Wimbledon. La ediția de anul trecut, românca s-a oprit în turul al treilea, fiind învinsă de Karolina Pliskova, scor 3-6, 7-6(3), 6-1. Cea mai bună performanță a Mihaelei la un Grand Slam este faza optimilor, la Roland Garros 2018.

În vârstă de 25 de ani, Jessica Pegula este jucătoare de mâna dreapta și are o înălțime de 1.70 metri. S-a născut în Buffalo, New York și a început să joace tenis la șapte ani.

Pegula nu are niciun trofeu WTA în palmares, singura finală disputată fiind anul trecut, la Quebec City (învinsă de Pauline Parmentier). Americanca se află la prima participare pe tabloul principal de la Wimbledon, în anii anteriori fiind eliminată de trei ori în calificări (2013, 2015 și 2016).

Pegula are trei prezențe pe tabloul principal la turneele de Grand Slam, cel mai bun rezultat fiind turul II la US Open, în 2015. A mai fost eliminată în primul tur la US Open 2016 și la Roland Garros în acest an.

În acest sezon, Jessica Pegula a disputat finala turneului de categorie 125K Series de la Newport Beach (învinsă de Bianca Andreescu) și finala turneului ITF de la Midland (învinsă de Catherine McNally). La turneele WTA nu a trecut de optimi, fază atinsă la Praga și Charleston.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.