La doar 15 ani, Cori Gauff a oferit o surpriză uriașă în primul tur la Wimbledon, reușind cea mai mare victorie a carierei chiar împotriva celei care îi este idol, Venus Williams (39 de ani), scor 6-4, 6-4. La conferința de presă, tânăra americancă a dezvăluit că a plâns pentru prima oară după o victorie și a precizat că scopul său la Wimbledon este să câștige trofeul.

Cori Gauff, dupa victoria cu Venus WilliamsFoto: wtatennis.com

"Sunt foarte șocată, dar sunt binecuvântată că organizatorii de la Wimbledon au decis să-mi dea un wild card. Adică, nu m-am așteptat niciodată să se întâmple asta", a spus Cori Gauff la conferința de presă de după meci, potrivit WTA.

După ce a devenit cea mai tânără jucătoare din Era Open care ajunge pe tabloul principal la Wimbledon din calificări, Cori Gauff spunea într-o conferință de presă că își dorește ca în primul tur să întâlnească una din surorile Williams, iar dorința i s-a îndeplinit.

"Evident, am avut o tragere la sorți de vis, așa că sunt foarte fericită că am reușit să o elimin astăzi. A jucat uimitor, a fost foarte drăguță. M-am mai întâlnit cu ea de câteva ori și mereu a fost drăguță", a precizat jucătoarea de 15 ani.

Cum a abordat meciul cu Venus Williams

"Pe teren, nu mă gândeam la Venus - îmi făceam jocul. Nu contează cu cine joc, vreau să câștig. Așa m-am gândit tot timpul. Nu m-am gândit cu adevărat la cine se află de cealaltă parte a fileului.

Am mai spus acest lucru înainte: Vreau să fiu cea mai bună. Tatăl meu mi-a spus că aș putea să fac asta când aveam opt ani. Evident că niciodată nu crezi. Nici acum nu sunt încrezătoare 100%, dar trebuie să spui asta.

Niciodată nu știi ce se întâmplă. Dacă intram în acest meci spunând 'Să vedem cât de multe game-uri pot lua împotriva ei', atunci cu siguranță n-aș fi câștigat. Scopul meu a fost să joc la cel mai bun nivel al meu. Visul meu era să câștig. Asta s-a întâmplat", a declarat Gauff.

Ce i-a spus lui Venus la fileu

"A fost prima dată când am plâns după ce am câștigat un meci. N-am crezut niciodată că se va întâmpla asta. Nu știu cum să explic. Pur și simplu îmi trăiesc visul. Nu prea mulți oameni spun asta.

Mi-am spus să rămân calmă în timpul meciului. Nu am jucat niciodată pe un teren atât de mare. A trebuit să-mi amintesc că liniile sunt de aceeași mărime ca pe orice alt teren.

Când am dat mâna, m-a felicitat. Am spus 'mulțumesc pentru tot ce ai făcut'. Nu aș fi fost aici fără ea. Mereu am vrut să îi spun asta", a precizat Gauff, potrivit site-ului oficial al Wimbledon.

Scopul său la Wimbledon: câștigarea turneului

"Scopul meu este să câștig turneul. Indiferent cu cine joc, vreau să câștig. De-a lungul celor patru mingi de meci împotriva lui Venus, știam că victoria va fi a mea. Nu am fost surprinsă că am câștigat. Cred că oamenii se limitează prea mult. Îmi place să țintesc cât mai sus. Toți vom muri într-o zi și vreau să profit de tot", a declarat Cori Gauff.

În turul al doilea de la Wimbledon, Cori Gauff o va întâlni pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 139 WTA), jucătoare care a eliminat-o pe Aryna Sabalenka (11 WTA), scor 6-2, 6-4.

Rezumatul partidei Venus Williams vs Cori Gauff: