Federaţia britanică va investi în următorii zece ani 250 de milioane de lire sterline (280 de milioane de euro) în 96 de centre cu terenuri de tenis acoperite, informează BBC, conform News.ro.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dintre acestea, 72 vor fi în Anglia şi câte 12 în Ţara Galilor şi Scoţia. În total, numărul de astfel de centre va ajunge la 396.

Federaţia britanică (LTA) răspunde în acest fel criticilor fostului lider ATP Andy Murray, care a acuzat forul că a eşuat în a capitaliza succesul său şi al altor jucători profesionişti, ca Johanna Konta, Kyle Edmund şi Jamie Murray, în atragerea copiilor către tenis.

Acum LTA promite că 95 la sută din populaţia Angliei şi Ţării Galilor va avea un centru de tenis la cel mult 30 de minute de condus maşina de acasă.

"Nu putem garanta asta pentru Scoţia, din cauza geografiei regiunii, dar am început un plan pentru şapte proiecte care vor include 28 de terenuri , în următoarele 12-18 luni, aşa că umplem golul. Vrem să schimbăm percepţia că tenisul este doar un sport de vară sau doar pentru oamenii din sud. Ţinând cont de clima noastră, facilităţile sunt cruciale. Am rămas în urma altor ţări europene ca număr de terenuri, dar suntem binecuvântaţi cu resursele avute la dispoziţie pentru a face asta şi vrem să dăm ritm procesului", a declarat Scott Lloyd, şeful executiv al LTA.