Ashleigh Barty (2 WTA), cap de serie numărul 2, este prima finalistă a turneului Premier de la Birmingham. Australianca a trecut în penultimul act de Barbora Strycova (51 WTA), scor 6-4, 6-4, aflându-se acum la doar o victorie distanță de primul loc în clasamentul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru trofeu, Barty se va duela cu învingătoarea dintre Julia Georges (19 WTA), cap de serie numărul 8, și Petra Martic (Croația, 25 WTA). Dacă se va impune în finala de la Birmingham, Barty o va detrona pe japoneza Naomi Osaka și va deveni noul lider mondial în tenisul feminin și prima australiancă în fruntea clasamentului WTA după 43 de ani.

Câștigătoare la Roland Garros, primul său trofeu de Grand Slam, Ashleigh Barty a ajuns la 11 victorii consecutive. De la începutul sezonului, Barty a înregistrat nu mai puțin de 35 de victorii, dintre care patru în FedCup, și doar cinci înfrângeri.

Australianca de 23 de ani a mai disputat trei finale în acest an, câștigând două dintre ele: la Miami (7-6(1), 6-3 cu Karolina Pliskova) și la Roland Garros (6-1, 6-3 cu Marketa Vondrousova). Barty a fost învinsă de Petra Kvitova în ultimul act al turneului de la Sydney, scor 1-6, 7-5, 7-6(3).

Barty are în palmares cinci trofee la simplu: 2019 - Roland Garros, Miami; 2018 - Nottingham, Zhuhai; 2017 - Kuala Lumpur.

Ultimul punct al partidei Strycova vs Barty:

Turneul de la Birmingham are loc în perioada 17-23 iunie. Competiția se desfășoară pe iarbă, face parte din categoria Premier și este dotată cu premii totale în valoare de $1,006,263. Petra Kvitova este câștigătoarea ultimelor două ediții (în 2017 şi 2018). Cehoaica a fost nevoită să renunțe în acest an la turneul de la Birmingham, din cauza unei accidentări la antebrațul stâng.