Karolina Pliskova s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, după o victorie muncită, scor 6-7(5), 6-2, 6-2, în fața Victoriei Azarenka. Confruntare a durat două ore și 25 de minute.

Karolina PliskovaFoto: internazionalibnlditalia.com

Locul șapte în ierarhia mondială, Karolina a pierdut "la mustață" primul set, unul adjudecat de Azarenka în tiebreak, 7-5. Lucrurile s-au schimbat însă în următoarele două manșe, Pliskova reușind să se impună cu un dublu: 6-2.

Meciul nu a fost însă unul ușor, Vika arătând la turneul de la Roma că este într-o puternică revenire de formă.

De știut:

  • Dacă Kiki Bertens va obține calificare în finala de la Roma, va urca pe locul 2 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare din carieră), în locul Simonei Halep.
  • În cazul în care Karolina Pliskova va câștiga trofeul la Foro Italico, atunci Halep ar putea ajunge chiar pe locul 4 în lume. Pe baza clasamentului ce urmează să fie publicat luni (n.r. 20 mai) va fi întocmită lista capilor de serie de la Roland Garros.

Sferturi:

Naomi Osaka (1 WTA) vs Kiki Bertens (4 WTA)

Victoria Azarenka (51 WTA) vs Karolina Pliskova (7 WTA) 7-6(5), 2-6, 2-6

Marketa Vondrousova (44 WTA) vs Johanna Konta (42 WTA) 3-6, 6-3, 1-6

Kristina Mladenovic (63 WTA) vs Maria Sakkari (39 WTA) 7-5, 3-6, 0-6.

Semifinale:

Kiki Bertens vs Johanna Konta

Karolina Pliskova vs Maria Sakkari

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).