​Primul contact cu Rouen-ul a fost unul brusc, fiind de-abia trezit după un drum de câteva ore cu autocarul (da, e mare aglomerație și în Paris, nu doar la noi). Oameni relaxați, mulți în tricouri, antiteză față de ceea ce se întâmplă acum în București din punct de vedere al vremii. Am început cu frumosul oraș francez prin următoarea întâmplare: dau să iau bilet de la șofer (autobuzul cu care am ajuns la Kindarena), întind o hârtie de 20 de euro, iar acesta cu un gest de lehamite spune că nu are să dea rest și că e ok să merg așa. În acest fel, pot spune că am inventat mersul regulamentar fără bilet. Poate este un semn bun în ceea ce privește rezultatul semifinalei dintre Franța și România, cine știe?

KindarenaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România este favorita caselor de pariuri nu doar la câștigarea partidei cu Franța, dar și la cucerirea mareului trofeu (sigur, acest lucru nu garantează nimic). Totul se va decide în Kindarena, o sală care din exterior seamănă cu un OZN.

Cu o capacitate de 5.234 de locuri, Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen) este o sală relativ nouă, ea fiind inaugurată în 2012 (a costat 52,4 milioane de euro).

Impunătoare din afară, dar micuță înăuntru. Nu pot spune că am fost neapărat impresionat de arena unde va avea loc semifinala de Fed Cup dintre Franța și România atunci când vine vorba de capacitate. Sigur, nu este nevoie de o sală de 10.000 de locuri pentru a realiza o atmosferă infernală pentru adversare, însă parcă o semifinală merita mai mult...

Cu o acustică foarte bună și cu tribunele foarte aproape de terenul de joc, Kindarena va oferi cu siguranță un real sprijin pentru Garcia, Mladenovic și compania. Însă, până la urmă totul se va decide pe teren.

Se fac ultimele finisaje

Este joi, însă lucrurile sunt departe de a fi pregătite în Kindarena. Urmează să fie puse lojele de la peluze, încă se lipesc diverse lucruri prin tribune, iar doi ingineri lucrau de zor la un panou unde se vor vedea cel mai probabil reluări din meciurile de sâmbătă și duminică.

Vineri va avea loc tragerea la sorți, urmând să aflăm care este ordinea de joc. Rămâneți pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor de la Rouen.

Cine este Franța

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

La ediția de anul trecut, viitoarea adversară a României a fost eliminată în semifinale de SUA, scor 3-2. Din echipa care a evoluat în 2018 în penultimul act al competiției au făcut parte Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier și Amandine Hesse.

Debutul în FedCup: 1963

Meciuri jucate în FedCup: 151 (92 victorii - 59 înfrângeri)

Ani în Grupa Mondială: 39 (45 victorii - 35 înfrângeri)

Echipa României:

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) şi Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Echipa Franţei:

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Fiona Ferro şi Pauline Parmentier.

Meciul Franţa vs România va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri. A fost inaugurată pe 8 septembrie 2012 și a costat 52,4 milioane de euro.

Meciuri directe:

După perioada mai puțin fastă pe care o traversează după accidentarea suferită în vara anului trecut, Mihaela Buzărnescu ar putea să-și piardă locul de titulară, Florin Segărceanu putând merge pe mâna Irinei Begu. Mai jos puteți vedea cum stau fetele noastre la meciurile directe cu posibilele adversare de pe 20 și 21 aprilie.

Simona Halep:

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1

Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3

Simona Halep vs Pauline Parmentier 0-1 (s-au duelat în 2009)

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Alize Corner 1-1

Mihaela Buzărnescu vs Pauline Parmentier 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Irina Begu:

Irina Begu vs Caroline Garcia 2-4

Irina Begu vs Kristina Mladenovic 0-0

Irina Begu vs Pauline Parmentier 3-3

Irina Begu vs Alize Cornet 2-0.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinalele FedCup, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 3-0, la Liege.