Iga Swiatek (Polonia, 115 WTA) și Polona Hercog (Slovacia, 89 WTA) se vor lupta pentru trofeu la turneul International de la Lugano (Elveția). În vârstă de doar 17 ani, Swiatek s-a calificat în prima sa finală WTA din carieră, după ce a învins-o fără drept de apel pe Kristyna Pliskova, scor 6-0, 6-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iga Swiatek a avut nevoie de doar 54 de minute pentru a-și asigura calificarea în prima finală WTA a carierei. Poloneza a cedat un singur game în confruntarea cu Kristyna Pliskova (Cehia, 101 WTA), scor 6-0, 6-1.

"Mă simt minunat. Sunt destul de surprinsă că sunt în finală, pentru că a fost primul meu turneu pe care l-am jucat direct pe tabloul principal, dar sunt foarte fericită că am reușit. Am crezut în mine și sper că și mâine va fi un meci minunat", a spus Swiatek după victoria din semifinale.

Swiatek ajuns în finală la doar a treia sa prezență pe tabloul principal al unui turneu WTA, după cele de la Auckland și Budapesta. Competiția de la Lugano este prima la care a fost acceptată direct pe tabloul principal, fără să fie nevoie să joace în calificări.

Grație parcursului de la Lugano, Swiatek și-a asigurat debutul în TOP 100 WTA, iar începând de luni va fi cea mai bine clasată jucătoare din Polonia.

În ultimul act al competiției, tânăra poloneză o va întâlni pe Polona Hercog. Jucătoarea din Slovacia a trecut în semifinale de franțuzoaica Fiona Ferro (108 WTA), scor 7-5, 6-4. Partida a durat o oră și 32 de minute de joc.

"Mă simt uimitor și sunt foarte fericită. Atmosfera este foarte relaxantă, publicul este grozav și asta mă bucură. Am avut câteva zile bune și mă simt bine aici. Trebuie să-mi fac un mic plan pentru meciul următor. Voi intra pe teren și mă voi bucura de moment. Am fost în această situație și anul trecut. Vreau doar să mă bucur de moment și să joc cel mai bun tenis al meu", a declarat Polona Hercog după calificarea în finală.

"Am văzut-o la câteva turnee, dar eu încă sunt nouă în circuitul WTA. Antrenorul meu îmi va spune totul - tactici și toate celelalte - voi fi pregătită", a spus Swiatek despre finala cu Polona Hercog.

Polona Hercog (28 de ani), care a eliminat-o în optimi pe Sorana Cîrstea, se află la a cincea sa finală în circuitul WTA. Este prima sa apariție într-o finală după aproape 12 luni, anul trecut ajungând în utlimul act al turneului de la Istanbul. Hercog are în palmares două trofee, ambele cucerite la Bastad (2011 și 2012).

Finala dintre Iga Swiatek și Polona Hercog se va disputa duminică, de la ora 12:30.