Victoria Azarenka (67 WTA) va juca prima sa finală de simplu după mai bine de trei ani, după ce a trecut de Angelique Kerber, principala favorită a turneului de la Monterrey, scor 6-4, 4-6, 6-1. În ultimul act, fostul lider mondial o va întâlni pe Garbine Muguruza (6-2, 6-3 vs Magdalena Rybarikova).

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce Muguruza a trecut fără prea mari bătăi de cap de Magdalena Rybarikova (scor 6-2, 6-3), meci care a durat o oră și 12 minute, publicul de la Monterrey a avut parte de un adevărat spectacol. Azarenka a trecut de Kerber într-un duel al foștilor lideri mondiali, fiecare dintre jucătoare fiind și câștigătoare de Grand Slam.

Pentru Vika, aceasta este prima finală de simplu după revenirea în circuitul WTA. În decembrie 2016, Azarenka a devenit mamă, având un fiu pe nume Leo.

Terenul mexican pare să îi priască jucătoarei din Belarus, care în 2019 câștigat și proba de dublu de la Acapulco, alături de Saisai Zheng.

Ultima finală a Victoriei datează din martie 2016, când aceasta câștiga "Dubla Soarelui" (n.r. Indian Wells și Miami). În acest moment, Azarenka are 8-1 în confruntările directe cu Kerber.

Cu nouă victorii consecutive la Monterrey, Muguruza va încerca să își apere titlul câștigat în 2018 (vs Timea Babos). Ultima jucătoare care a câștigat turneul mexican de două ori consecutiv a fost Anastasia Pavlyuchenkova (2010, 2011).

Turneul de la Monterrey se dispută pe hard în perioada 1-7 aprilie, face parte din categoria International, are premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar directorul competiției este Hernan Garza Echavarria. Campioana en-titre este Garbine Muguruza (titlu cucerit în 2018).

Rezumatul partidei dintre Azarenka și Kerber:

Rezumatul meciului dintre Muguruza și Rybarikova: