Mihaela Buzărnescu are un început bun de turneu la Charleston (Carolina de Sud). Jucătoarea în vârstă de 30 de ani s-a calificat în optimi, după ce a câștigat pentru prima oară după o perioadă de opt luni două meciuri consecutive. În sferturi, Miki a trecut de americanca Lauren Davis (184 WTA), scor 6-3, 6-2, după o oră și 11 minute de joc.

Mihaela BuzarnescuFoto: ausopen.com

Chiar dacă Lauren a fost prima care a făcut break-ul în meci, Mihaela a demonstrat că își revine puțin câte puțin la forma de anul trecut. Jucătoarea clasată pe locul 30 mondial a făcut două break-uri consecutive, și-a făcut serviciul de fiecare dată și a câștigat primul set cu 6-3.

Setul secund a debutat perfect pentru româncă (3-0, a câștigat de două ori pe serviciul adversarei), americanca a dat semne de revenire, a recuperat un break, însă Miki a întors de la 30-0 pe serviciul adversarei în vârstă de 25 de ani, a făcut 4-1, a profitat și de durerile acuzate de Lauren (a avut un bandaj imens în jurul genunchiului stâng) și s-a impus în cele din urmă cu 6-2.

Mihaela Buzărnescu a făcut două duble greșeli, față de patru ale adversarei. Fiecare jucătoare a servit câte un as (al Mihaelei i-a adus mingea de meci), însă Buzărnescu a făcut diferența cu procentajul excelent al punctelor câștigate cu primul serviciu (25/31 puncte, 81%).

Aceasta a fost a treia victorie a Mihaelei după accidentarea suferită în meciul din 8 august 2018 (vs Elina Svitolina).14 partide a pierdut Buzărnescu din acel moment, turneul de la Charleston fiind primul la care jucătoarea noastră trece de două tururi (a învins-o în prima runda pe poloneza Magdalena Frech).

În turul următor, Buzărnescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Caroline Wozniacki (Danemarca/13 WTA, 2-0 în fața românicei în confruntările directe) și Laura Siegemund (Germania/104 WTA, nu s-a mai întâlnit cu Mihaela).

Pentru calificarea în optimi, Mihaela și-a asigurat un cec în valoare de 9.860 dolari și 55 de puncte în clasamentul WTA.