Roberto Bautista Agut a reușit să îl învingă încă o dată pe Novak Djokovic: după ce trecuse de sârb la începutul anului la Doha, ibericul l-a mai învins încă o dată pe liderul mondial, de această dată la Miami (în optimi). Deși a pierdut primul set cu 6-1, Bautista a avut puterea să revină și să câștige următoarele două seturi, scor 7-5, 6-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avertizat de puterea adversarului încă de la Dubai, Novak a început în forță partida, reușind să câștige primul set cu un categoric 6-1. Nu avea să fie însă un galop de sănătate, deși sârbul a făcut primul break-ul și în manșa a doua.

Roberto a adunat precum o furnică punct cu punct, a ieșit din zona de confort, l-a atacat constant pe Nole, reușind să câștige puncte atât pe partea de forehand, cât și pe cea de backhand a adversarului.

După o manșă echilibrată, ibericul făcut break-ul decisiv la 6-5, profitând de a doua minge de set (7-5).

În decisiv au fost nu mai puțin de trei break-uri, Djokovic cedându-și serviciul în două rânduri. A fost până la urmă 6-3 pentru Bautista, spaniolul reușind să-l trimită acasă pe liderul mondial încă din optimi. Meciul a durat două ore și 30 de minute.

Bautista și Djokovic s-au întâlnit de două ori în acest an, iar de fiecare dată s-a impus ibericul.

În sferturi, Roberto Bautista Agut (22) se va duela cu John Isner (favorit 7).

Aici poți urmări un rezumat al partidei Bautista vs Djokovic.