Radim Zondra, în vârstă de 33 de ani, care a rănit-o cu un cuţit la mână pe jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, a fost condamnat la opt ani de închisoare, informează agenţia CTK, citată de presa internaţională.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inculpatul nu şi-a recunoscut faptele, iar apărarea lui a cerut achitarea, din lipsă de probe. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la apel.

În mărturia ei de la proces, Kvitova a afirmat că suspectul a sunat la uşă şi ea l-a lăsat să intre deoarece aştepta să fie testată antidoping. El i-a spus că a venit să inspecteze boilerul. În timp ce verifica apa caldă de la baie, Zondra ar fi prins-o pe Kvitova şi i-a pus cuţitul la gât.

În lupta pentru a se elibera, Kvitova a fost rănită grav la mâna stângă.

Ea a mai spus că i-a oferit bani lui Zondra să plece, iar el a acceptat 10,000 de coroane cehe (341 de lire sterline).

Petra Kvitova, dublă câştigătoare a turneului de la Wimbledon, a fost atacată, la 20 decembrie 2016, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit. Atacul a avut loc dimineaţa, în jurul orei 08.20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului oraşului Prostejov. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis.

Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros, informează News.ro.