Simona Halep a avut parte de un meci epuizant în turul al treilea al turneului de la Miami. Polona Hercog (93 WTA) s-a demonstrat a fi o adversară mai dificilă decât spunea clasamentul WTA (majoritatea adversarelor își ridică nivelul împotriva româncei), însă principala adversară a Simonei a fost chiar ea însăși în partida disputată pe Hard Rock Stadium. Nervoasă mai tot timpul, Simona s-a răzbunat de mai multe ori pe racheta sa, a vociferat pe toată durata duelului (a criticat pe rând fileul, loviturile sale în lung de linie și orice nu i-a convenit), însă a demonstrat determinare și a revenit după ce a pierdut primul set cu 7-5, impunându-se în cele din urmă cu 7-6(1), 6-2, după două ore și 49 de minute de joc. Simona s-a calificat în optimi, unde o va întâlni pe Venus Williams (6-3, 6-1 vs Daria Kasatkina).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Hercog:

Simona a făcut nu mai puțin de 39 de greșeli neforțate (foarte multe pentru jocul sigur cu care ne-a obișnuit) și doar 20 de lovituri câștigătoare (trei în primul set). De partea cealaltă, Hercog a greșit de 47 de ori, însă a avut 35 de lovituri decisive. Ambele jucătoare au câștigat câte 69% dintre punctele jucate cu primul serviciu, diferența foarte mică a fost făcută de serviciul secund (52% pentru Simona, 47% în dreptul slovenei). În 116 puncte s-a impus românca, cu zece mai multe decât adversara.

Polona Hercog și-a făcut jocul caracteristic împotriva Simonei, a servit puternic (lucru de care Simona era conștientă înaintea partidei), a arătat o defensivă surprinzătoare pentru o jucătoare de 1,85m înălțime, însă a clacat în setul decisiv.

Simona i-a cerut de două ori ajutorul lui Daniel Dobre, după game-ul al șaptelea al primelor două seturi. Halep a făcut de fiecare dată break după intervențiile antrenorului său.

  • Pentru calificarea în optimile turneului de la Miami, Simona și-a asigurat un premiu în valoare de 91.205 de dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA.

  • În turul următor, Halep se va întâlni cu Venus Williams (6-3, 6-1 vs Daria Kasatkina)

  • Cea mai bună performanță a Simonei la Miami a fost semifinala din 2015. Atunci, românca era învinsă de Serena Williams.

Ce a declarat Simona la finalul partidei:

"A fost un meci greu, a jucat incredibil. Cred că amândouă am jucat în final mult mai bine decât la început. Sunt foarte bucuroasă de această victorie, înseamnă foarte mult. Faptul că am stat acolo şi am alergat ca nebuna timp de trei ore mă face mai bucuroasă şi mai încrezătoare. Mi-am găsit încet, încet ritmul, faptul că nu am cedat niciun punct înseamnă mult, îmi oferă încredre pe mai departe, că pot câştiga orice meci joc. Aşa că dacă doresc să am acea senzaţie ca anul trecut, când am terminat ca numărul 1, trebuie să fac ceea ce am făcut azi. Dacă fac ceea cea am făcut azi, cred că am o şansă să redevin numărul 1. Este pentrru prima dată când joc şi câştig pe acest teren şi sunt fericită şi abia aştept să revin să joc aici. Vă mulţumesc pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut, este o plăcere să joc la Miami şi sper să trec mai multe tururi", a declarat Halep, la interviul de pe teren, potrivit News.ro.

Desfășurarea livetext a partidei Halep vs Hercog:

Setul III

6-2 Fileul oprește lovitura puternică a slovenei, Simona se apropie de victorie. Hercog nu mai are încredere în propriile forțe, returnează direct în plasă. Halep obține trei mingi de meci cu un forehand câștigător. Simona Halep închide meciul cu un smash de lângă fileu. Românca s-a calificat în optimile turneului de la Miami, unde o va întâlni cel mai probabil pe Venus Williams (6-3, 4-0 vs Daria Kasatkina, în momentul în care Simona a terminat meciul).

5-2 Polona încearcă să revină în set, însă oboseala își spune cuvântul și aceasta ratează o lovitură aparent ușoară. Simona se apără din nou bine, dar smash-ul slovenei este decisiv de acceastă dată. Forehand grăbit din partea lui Hercog, care nu a pregătit suficient lovitura și a trimis în fileu. Rever cu două mâini câștigător al Simonei, Polona a rămas încremenită și a pierdut punctul. Două mingi de dublu break pentru Halep. Prima este salvată cu o combinație serviciu spre exterior - forehand în terenul liber. Retur lung al Simonei, care va servi pentru meci.

4-2 Hercog a accelerat, Simona a stat bine în defensivă, iar slovena a greșit voleul de lângă fileu. Halep a prins de două ori linia de fund în acest punct, Polona a trimis prea în lateral. Cu două mâini, Hercog trimite în fileu. Simona închide game-ul cu un as, primul din acest meci.

În meciul care decide adversara învingătoarei meciului Halep vs Hercog, Venus Williams a câștigat primul set împotriva Dariei Kasatkina, scor 6-3, și a început cu break în setul secund.

3-2 Halep returnează cu ambele mâini, dar nu amortizează corect. Simona vine la fileu, însă lovitura sa a fost prea lungă. Hercog urcă în teren și închide punctul cu un forehand în terenul lăsat liber de româncă. Game alb pentru Polona.

3-1 Hercog stă mai mult în defensivă în această parte a jocului, pentru că Simona a devenit mai agresivă în lovituri. Polona prinde terenul cu un lung de linie. Halep ajunge târziu la returul slovenei. Reverul Polonei se oprește în fileu. Hercog se întinde la maxim, dar nu apucă să lovească bine mingea (40-30). Simona face o dublă greșeală. Polona dă un efect spre exterior, Halep este surprinsă și ratează lovitura. Serviciu spre exterior la care Hercog nu are răspunsul potrivit. Simona a insistat cu mingile trimise în dreapta adversarei, iar aceasta s-a văzut învinsă cu o lovitură de lângă fileu. Dar Polona rămâne în game, Simona pare și ea obosită (se joacă de două ore și 38 de minute). Slovena lovește prea puternic, Halep mai are o ocazie de a-și apăra break-ul. Forehand-ul Polonei se duce prea în exterior, Simona își face serviciul.

2-1 Halep trimite tot mai aproape de linii, Hercog răspunde slab. Scoasă mult în exterior, Simona trimite prea lung. Rever câștigător al româncei, care a urcat în teren și a dominat punctul (15-30). Dublă greșeală a slovenei, Simona are două mingi de break. Retur foarte lung al jucătoarei noastre, Hercog a fost prinsă pe picior greșit și a trimis în fileu. Break important pentru Simona. Hercog pare scoasă din ritm.

1-1 Simona este prea aproape de fileu, Hercog trimite spre corpul său și câștigă punctul. Simona revine rapid. Slice-ul slovenei nu ia suficientă altitudine. Simona lovește la siguranță, iar Hercog ratează. De data aceasta, românca nu găsește terenul. Două erori neforțate consecutive ale Simonei, forehand-ul său nu prinde linia. Polona trimite un slice, mingea nu mai sare, iar Halep trimite afară. Hercog are o minge de break, într-un game pe care Simona părea să îl aibă sub control. Mingea foarte lungă a româncei a prins linia de fund, surprinzând-o pe adversară. Slovena nu mai are răbdare, încearcă o lovitură decisivă, dar scapă mingea în afara terenului. Simona are probleme în închiderea game-ului (40-40). Lovitură bună, aproape de colț, Hercog ajunge prea târziu. Simona vede bine scurta adversarei, urcă la fileu, iar lobul slovenei a ieșit în afara terenului.

0-1 Hercog servește prima în decisiv. Simona vine bine la fileu, o aduce și pe adversară, însă ratează voleul, având tot terenul liber în față. Halep vrea să scurteze punctele, dar nu prinde terenul (30-15). Încă o eroare neforțată, Simona nu pare să fie prea concentrată. Hercog servește bine și închide cu siguranță de lângă fileu.

Românca a schimbat racheta, e de înțeles după câte lovituri a primit cea veche.

Polona a cerut un time-out medical, Simona este încă la vestiare.

Setul II

7-6 Simona o plimbă din stânga în dreapta pe adversară și câștigă primul punct. Polona face o efoartă neforțată cu forehand-ul, Simona face minibreak. Halep face unul dintre cele mai frumoase puncte, cu un backhand din alergare, care prinde colțul terenului (3-0). Hercog pare să-și fi pierdut concentrarea și trimite în fileu. Jocul Simonei a crescut la momentul potrivit, din ce în ce mai agresivă, românca o forțează pe adversară să greșească (5-0). Hercog face primul său punct din tiebreak cu o scurtă foarte bine executată. Forehand senzațional al Simonei, care se apără foarte bine și lovește decisiv din spatele liniei de fund. Simona vine la fileu și închide setul cu 7-1 în tiebreak. Avem decisiv.

6-6 Simona își exprimă din nou nemulțumirea față de jocul său, după ce a trimis cu rama. Hercog pare destul de relaxată având în vedere că servește pentru a rămâne în set, lovește de pe loc și face 30-0. Al șaselea as o aduce aproape de tiebreak. Se joacă deja de două ore. Forehand dătător de speranțe pentru Simona, care a construit foarte bine punctul. Halep a blocat excelent serviciul puternic al slovenei, care a greșit prima în punct. Dublă greșeală a Polonei, într-un moment dificil pentru ea. Simona egalează la 40. Dar serviciul la mediană este perfect pentru Hercog (a căzut fix pe linie, challenge-ul Simonei nu a fost justificiat). Polona mai vine o dată la fileu și trimite setul în tiebreak cu o lovitură fină.

Fizioterapeutul intră din nou pe teren. Bandajul Simonei trebuie schimbat, însă și slovena are nevoie de unul.

6-5 Simona controlează punctul jucat în diagonală, dar tot ea greșește prima. Hercog stă prea mult în spatele liniei de fund și trimite în plasă. De această dată, Halep prinde colțul terenului cu o lovitură în lung de linie. Loviturile Simonei sunt mai agresive, Hercog ratează mai des. Polona îi oferă game-ul Simonei dintr-o poziție favorabilă.

5-5 Hercog reușește un backhand în lung de linie excelent. Simona mai face o eroare neforțată. Plimbată pe tot terenul, Simona se apără eroic, însă Hercog ajunge la timp la o minge lângă fileu și face încă un stop de senzație. As și game la 0 pentru Hercog.

5-4 Un prim serviciu bun. Hercog o prinde prea avansată pe Simona, trimite lung, iar românca nu mai poate returna. Voleu după voleu, slovena refuză să se dea bătută (15-30). Lovitura Simonei a vizat colțul terenului, dar backhand-ul a fost prea lung. Două mingi de rebreak pentru Polona. Simona controlează punctul și închide cu un backhand inside-out. Simona servește prea moale, stă în defensivă, dar Hercog profită de poziția sa și face rebreak-ul. Halep a ratat o șansă bună de a restabili egalitatea.

5-3 Simona variază loviturile cu kick cu cele fără înălțime și Hercog greșește. Agresivitatea Simonei este în creștere, returul este foarte bun. Ce unghi a găsit Polona, care revine în game (15-30). Două mingi de break pentru Simona, după un slice prea jos al slovenei. Simona își mai varsă o dată nervii pe racheta sa. Lung de linie ratat de Halep, care mai ratează două oportunități de a se distanța în set (40-40). Simona a cerut challenge la un serviciu al adversarei și chiar dacă a plecat în partea opusă de teren, neîncrezătoare, s-a întors pentru că mingea a fost out. Strigătele Simonei se aud tot mai des pe Hard Rock Stadium. Hercog urcă la fileu, dar nu trimite bine cu voleul drive și Simona o surprinde. A treia ocazie de break. Serviciul la exterior a ajutat-o pe Hercog să o scoată pe Simona din teren, iar voleul i-a salvat game-ul. Halep simte că poate face break în acest game, forțează și mai obține o oportunitate. Hercog clachează, trimite prea lung și Simona va servi pentru set.

"Mai poți?" Simona Halep cere ajutorul antrenorului său, care îi spune că la retur se poziționează bine (Simona este în continuare îngrijorată de acest aspect).

4-3 Lovitură bună în lung de linie pentru jucătoarea noastră. Simona avansează decisiv în teren și închide punctul cu un forehand bine executat. Polona mai cere un challenge, dar nu mai are dreptate. Banda fileului o mai ajută o dată pe Simona, care își face serviciul.

3-3 Hercog face rapid 30-0. Vine și prima dublă greșeală a slovenei, destul de târziu în joc. Hercog a servit excelent până în acest moment. Simona nu pune suficientă forță în lovitură și trimite în fileu, încă o eroare neforțată. Nici Hercog nu se lasă mai prejos, lovește puternic și mingea iese afară. Halep forțează o lovitură în cross, trimite prea lung și cere challenge. Mingea sa a fost afară, Hercog își face serviciul.

Partida este întreruptă de intrarea pe stadion a doi spectatori care nu păreau să se grăbească prea tare pentru a-și lua locurile în tribune. Ceilalți spectatori au început să îi huiduie, însă arbitrul i-a calmat rapid.

3-2 Slovena încearcă să o paseze pe Simona, dar ratează lovitura. Retur în fileu al Polonei. Hercog o întinde pe Simona, care vrea să o surprindă cu o lovitură în contre-pied, dar trimite în plasa fileului. Polona o ajută pe Halep cu încă o minge prea lungă. Adversara Simonei a oprit punctul pentru o lovitură pe care a văzut-o în afara terenului, iar hawk-eye-ul a demonstrat că avea dreptate. Slice-ul slovenei se oprește în fileu, Simona își face serviciul.

2-2 Hercog câștigă un punct spectaculos, în care s-a trecut de la lovitură cu mult kick la agresivitate. As pentru slovenă, Simona are 0 în dreptul acestei statistici. Polona scapă o lovitură prea lungă. Simona nu e în apele ei, mai lovește o dată suprafața cu racheta. Agresivă și sigură pe ea, Hercog câștigă punctul din poziție centrală, de unde nu a fost nevoie să se miște.

2-1 Serviciu bun al Simonei. Hercog nu amortizează bine lovitura în cross a româncei și trimite afară. Simona trimite prea plat, în fileu (30-15). Halep trimite lung din defensivă și obține un punct important. Scurtă previzibilă a jucătoarei noastre, Hercog închide cu o lovitură de forehand în lung de linie. Încă o eroare neforțată a Simonei, 40-40. Halep urmărește lobul slovenei și închide de lângă fileu, chiar dacă a părut inițial nesigură pe săritura sa. Punct construit pas cu pas de Simona, care închide cu un voleu izbăvitor.

1-1 Ce voleu face Hercog, Simona a rămas pe loc. Lovitura Simonei este lungă, Hercog ratează lovitura, cere challenge și are dreptate (30-0). Game fără prea mari probleme deocamdată pentru Polona (40-0). Nici Simona nu știe cum a returnat acest serviciu, important este că a prins linia. Hercog este surprinsă prea în față și trimite în fileu, Halep revine. Simona a trecut din apărarea în ofensivă cu o lovitură în cross și a egalat la 40, câștigând trei puncte consecutive. Halep ratează returul pe un serviciu doi moale al adversarei... Slice care o obligă pe Hercog să trimită în fileu, jucătoarea noastră ține aproape în game. Polona trimite bine un lob, din defensivă, Simona este surprinsă de lungimea acestuia, iar slovena închide cu o lovitură fină de lângă fileu. Hercog închide game-ul cu o scurtă de efect.

1-0 Simona începe setul secund cu o dublă greșeală, prima din meci. Backhand-ul slovenei se oprește în fileu. Simona controlează punctul, însă ratează lovitura decisivă. Hercog îi returnează cadoul Simonei (30-30). Polona încearcă să joace aproape de linii, dar trimite prea în lateral. Retur în fileu, Halep își face serviciul.

Doar trei lovituri direct câștigătoare a reușit Simona în primul set, față de 13 ale adversarei. Halep a făcut și mai multe erori neforțate: 17 față de 15. Cu 72% puncte câștigate pe primul serviciu, Hercog a demonstrat că Simona avea dreptate când vorbea despre principala armă a slovenei.

Setul I

5-7.Serviciu extraordinară la mediană al slovenei. Hercog ratează lovitura în lung de linie. Simona trimite o minge lângă fileu, Polona ajunge la timp, răspunde cu același tip de lovitură, dar Halep se afla la locul potrivit. Al doilea as al slovenei (30-30). Minge de rebreak și tiebreak pentru româncă, Hercog a trimis prea lung. Polona riscă mult cu forehand-ul în lung de linie, dar o face bine și câștigă punctul. Încă un as, pare că i-a păstrat pentru acest game. Minge de set. Fileul își ia revanșa față de Simona și oprește mingea în partea de teren a adversarei. Încă un serviciu plasat excelent de Polona, mingea pare că se mișcă cu încetinitorul atunci când o aruncă. Simona returnează direct în fileu și Polona Hercog câștigă primul set.

5-6 Hercog se metamorfozează într-un Djokovic (defensivă) combinat cu Del Potro (înălțime) și o forțează pe Simona să greșească prima. Polona apare trei mingi de break, Simona este nervoasă și dă cu racheta de pământ. Minge prea lungă a Simonei, break la 0 pentru Hercog, care va servi pentru câștigarea setului.

5-5 Simona alunecă puțin în momentul ultimei lovituri și trimite în banda fileului. Serviciul pare să fie principala armă a slovenei, lucru de înțeles (1,85m.). Hercog forțează și greșește (30-15). Fileul nu o ajută nici de această dată pe Halep, mingea se duce în afara terenului. Simona a controlat punctul, dar a ratat scurta și Polona își face serviciul.

5-4 Hercog este foarte agresivă, trimite multe lovituri puternice, iar Simona nu mai face față în cele din urmă. Dar româncă răspunde cu aceeași monedă. E un joc de care pe care. Serviciu cu mult efect spre exterior, Hercog este surprinsă, ajunge la minge, dar o trimite prea jos și se oprește în fileu. Slovena încearcă să închidă punctul, dar mai trimite o dată prea lung. Simona ia de această dată decizia bună la fileu și revine la conducere, pentru prima oară după ce a avut 1-0.

4-4 Hercog trimite un slice cu foarte mult efect, vine la fileu și închide cu un voleu. Hercog dă dovadă de o mobilitate de invidiat la 1,85m înălțime, însă trimite prea jos după un schimb prelungit. Slovena încearcă să plaseze mingea spre lateral, dar exagerează și trimite în afara terenului. Simona reușește un slice de mare efect, la care mingea aproape că nu a mai sărit și a obținut două mingi de rebreak. Primul as al slovenei. Simona mai ratează o oportunitate bună, Hercog revine în game (40-40). Hercog se apără surprinzător de bine, dar Halep avansează în teren, o presează și o forțează să greșească. Poate a cincea minge de break va fi gestionată mai bine. Și a fost, Simona o plimbă pe fundul terenului pe adversară, care nu mai rezistă și trimite în fileu. Rebreak pentru Halep.

Simona îl cheamă pe Daniel Dobre pe teren, care îi recomandă să fie mai stabilă și să "termine loviturile". Noul său antrenor o încurajează, îi spune că joacă bine și că game-urile sunt echilibrate. Simona l-a întrebat dacă nu stă prea mult în spatele liniei de fund, însă tehnicianul îi spune că poziționarea sa este una bună.

3-4 Simona lansează bine, la mediană, slovena trimite prea lung. Același lucru îl face și Simona, care a încercat o lovitură în lung de linie. Efectul imprimat de Polona o face pe Simona să rateze o lovitură care părea ușoară. Halep este puțin mai agresivă și Hercog nu mai este la fel de lucidă, trimițând în fileu. Simona nu ia cea mai bune decizie, o ia la țintă pe adversară cu un voleu, însă are noroc pentru că slovena nu mai poate direcționa lovitura. Încă o lovitură prea lungă a Polonei, Simona face game-ul.

2-4 Halep revine și câștigă primul punct pe serviciul adversarei. Minge prea lungă a Polonei, Simona are șansa de a recupera break-ul (0-30). Hercog se concentrează mai bine și servește la teu. Încă un punct câștigat mai mult cu ajutorul serviciului, Simona s-a aflat în defensivă și a greșit. Polona mai vine o dată la fileu și câștigă al treilea punct consecutiv. Halep este plimbată dintr-o parte în alta, iar adversara închide game-ul cu un smash.

Simona primește îngrijiri pe teren, urmând să îi fie aplicat un bandaj. Partida va fi întreruptă pentru aproximativ trei minute.

Simona acuză dureri la genunchiul stâng, fizioterapeutul a intrat pe teren și discută cu jucătoarea noastră.

2-3 Hercog trimite pe linie, arbitrul decide că e out, dar challenge-ul demonstrează că slovena avea dreptate. Polona accelerează excelent cu un backhand în diagonală și o surprinde pe Simona. În sfârșit un forehand agresiv, bine poziționat, din partea româncei. Hercog trimite prea lung. Polona vine la fileu și pune un stop excelent, la care Simona nici nu mai aleargă. Slovena lovește greșit mingea, care se duce mult în lateral. Simona ratează o scurtă și ajunge la 10 erori neforțate (după doar aproape cinci game-uri). Voleu câștigător, de lângă fileu, al Simonei. Hercog returnează mult prea lung la serviciul bun al Simonei, care se apropie la un game distanță.

1-3 Simona nu și-a reglat încă tirul, trimite iar afară dintr-o poziție bună. Schimb lung, cu lovituri puternice de ambele părți, la care slovena greșește prima, din cauza unei proaste sincronizări a loviturii. Hercog începe să se miște din ce în ce mai bine în schimburile prelungite, Simona continuă cu greșelile. O lovitură complet ratată a Polonei, care a vrut să schimbe direcția, însă a făcut-o mult prea radical. Hercog trimite o lovitură în diagonală, arbitrul decide că este bună, dar Simona cere challenge și are dreptate, procurându-și încă o minge de break. Dar Polona servește excelent și o salvează. Hercog câștigă duelul slice-urilor, Simona a trimis mult prea jos, în plasa fileului. Încă o ratare din partea jucătoarei noastre, slovena își apără break-ul.

1-2 O scurtă mult prea... scurtă a Polonei. Simona compensează pentru adversară și trimite prea lung (15-15). Prea statică, Simona trimite în fileu cu backhand-ul. Încă o greșeală a Simonei, Hercog are două mingi de break. Halep este mai agresivă, trimite spre colțul terenului cu forehand-ul și Polona trimite în fileu. Simona avansează în teren, însă trimite surprinzător prea lung, oferindu-i break-ul pe tavă adversarei.

1-1 Serviciu puternic, la teu, din partea slovenei, Simona nu răspunde corespunzător. Halep câștigă un prim schimb mai lung, cu mingi trimise aproape de linia de fund. Efectul imprimat de româncă o forțează pe Hercog să trimită afară. Polona caută mereu să lovească decisiv, nu pare să se simtă prea confortabil în punctele prelungite, și clipește prima (15-30). Serviciu bun, la exterior, la care Simona trimite în fileu. Retur scurt, Percog avansează și închide punctul cu o lovitură câștigătoare. Simona schimbă direcția, Polona ajunge la timp la minge, dar trimite în fileu. Game-ul se prelungește. Prima minge de break pentru Halep, după un forehand ratat de puțin al slovenei. Hercog și-a aruncat foarte mult mingea la serviciu, a trimis cu multă forță, iar returul Simonei a fost unul prea scurt, oferindu-i ocazia adversarei de a reveni în game. Simona ratează o lovitură în momentul în care se afla în controlul punctului. Hercog continuă cu loviturile puternice și își face game-ul de serviciu, unul destul de dificil.

1-0 A început partida, Simona servește prima. Un punct rapid, Polona returnează în fileu. Hercog începe agresiv, lovește lung, vine la fileu și închide cu un voleu. Slovena încearcă o lovitură decisivă, dar forehand-ul său iese mult afară. Simona trimite în fileu, game echilibrat. Hercog nu a amoritzat suficient de bine serviciul Simonei, care obține prima minge de game. Fileul intervine în punct, o obligă pe Polona să vină la fileu, iar aceasta ratează inexplicabil voleul.

Simona și Polona se încălzesc. În turul următor, câștigătoarea se va confrunta cu învingătoarea duelului dintre Daria Kasatkina (Rusia, 22 WTA, favorită nr. 14) și Venus Williams (SUA, 43 WTA).

Cele două jucătoare au intrat pe teren și sunt rugate să pozeze împreună. Simona începe să râdă, pentru că nu știe unde trebuie să se uite.

John Isner l-a învins pe Albert Ramos-Vinolas, scor 7-5, 7-6(6), după o oră și 54 de minute de joc. Pe arena centrală din Miami va urma confruntarea Simonei cu Polona Hercog.

Despre viitoarea sa adversară, Simona a afirmat, după meciul cu Taylor Townsend: "Știu că are un forehand bun, la fel și serviciul. Trebuie doar să îmi adaptez poziția în teren și apoi vom vedea".

Slovena a ajuns pe tabloul principal din postură de lucky loser, după ce a înlocuit-o pe Lesia Tsurenko (accidentată la braț). În turul secund, Polona a trecut de japoneza Misaki Doi (112 WTA), scor 7-6(4), 6-4.

Polona are două titluri de simplu în palmares, ambele la Bastad, în Suedia (2011, 2012). Aceasta a mai disputat alte trei finale: la Acapulco (2010), Palermo (2011) și Istanbul (2018). Tot două titluri a câștigat și la dublu, în 2010: Acapulco (cu Barbora Strycova) și Seul (alături de Julia Goerges).

Cea mai bună clasare a jucătoarei născute la Maribor a fost locul 35 WTA, în septembrie 2011. Hercog a început anul pe poziția a 82-a.

Turneul de la Miami face parte din categoria "Premier Mandatory", are premii totale în valoare de $9.035.428, se dispută pe hard și a avut la start 128 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Ultimele campioane sunt Sloane Stephens (2018), Johanna Konta (2017), Victoria Azarenka (2016) și Serena Williams (2015, 2014 și 2013).