​Daniel Dobre a reluat colaborarea cu Simona Halep, acesta urmând să fie antrenorul numărului trei WTA la turneul de la Miami (rămâne de văzut cât va dura colaborarea). George Cosac, președintele FRT, a vorbit despre această mutare, precizând următoarele despre Dobre: "este omul bun la toate".

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

Ce a spus Cosac despre Daniel Dobre

"Îl cunosc de când jucam împreună la juniori. E un pic mai tânăr. Dar, sigur, dacă Simona l-a cerut în staff, înseamnă că o ajută. Din punctul meu de vedere, e omul bun la toate. De câte ori e nevoie de el, el zice prezent" - George Cosac pentru Telekom Sport.

Ajuns la 50 de ani, Dobre a mai colaborat în trecut cu Simona, el fiind alături de Halep de exemplu la Turneul Campioanelor din 2014 (Simona a disputat atunci finala, una pierdută în fața Serenei Williams).

Simona Halep debutează direct în turul secund la Miami (Premier Mandatory), fie împotriva Johannei Larsson (Suedia, o sportivă cu clasament mai bun la dublu decât la simplu - acolo unde a 76-a în lume), fie a unei sportive venite din calificări.

Primul cap de serie în calea Simonei ar putea fi Lesia Tsurenko (favorită 28) - o sportivă care, după două dueluri cu românca în dubla Doha-Dubai şi zero seturi câştigate, şi-ar fi dorit cu siguranţă să ajungă pe o altă secţiune de tablou.

Dacă ajunge în turul trei, Simona ar putea avea partea de un al treilea meci pe 2019 cu Tsurenko, lista "deja-vu"-urilor continuă. Ambele surori Williams au poposit pe sfertul de tablou al fostei eleve a lui Darren Cahill, iar, astfel, lucrurile pot ajunge rapid să semene cu turneul de la Australian Open, acolo unde a jucat mai întâi cu Venus, apoi cu Serena (şi la Miami, Venus îi poate fi adversară în optimi, Serena - în sferturi).

Traseul virtual al Simonei Halep la Miami:

Turul I - bye

Turul II - Johanna Larsson / jucătoare venită din calificări

Turul III - Lesia Tsurenko

Optimi - Daria Kasatkina / Venus Williams

Sferturi - Elina Svitolina / Serena Williams

Semifinale - Sloane Stephens / Karolina Pliskova

Finala - Naomi Osaka / Angelique Kerber / Petra Kvitova.

Turneul de la Miami face parte din categoria "Premier Mandatory", are premii totale în valoare de $9.035.428, se dispută pe hard și are la start 128 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Simona Halep și Angelique Kerber. Ultimele campioane sunt Sloane Stephens (2018), Johanna Konta (2017), Victoria Azarenka (2016) și Serena Williams (2015, 2014 și 2013).