Simona Halep (2 WTA) a avut parte de un meci neașteptat de dificil în fața unei Kateryna Kozlova pusă pe alergat. Cu niște scurte de mare efect și un joc defensiv care a amintit chiar de jucătoarea aflată pe locul secund în clasamentul WTA, Kozlova a demonstrat că merită să fie mai sus decât locul 114 pe care îl ocupă în acest moment. Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu (Simona a făcut 6 break-uri, Kozlova 5) și au făcut foarte multe erori neforțate (Simona 29, dintre care 21 în primul set; Kozlova a avut 36). Jucătoarea din Ucraina a reușit să împingă de fiecare dată setul în prelungiri, chiar dacă a fost condusă cu 5-3 în primul și cu 5-2 în cel de-al doilea, însă Simona a fost mai atentă în momentele cheie, s-a impus cu 7-6(3), 7-5, după o oră și 48 de minute și s-a calificat în optimi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul punct al partidei dintre Simona Halep și Kateryna Kozlova:

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Halep și Kozlova.

  • Simona se va confrunta în optimi cu Marketa Vondrousova (Cehia/61 WTA), care a trecut de Jelena Ostapenko (Letonia/22 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-4.

  • În 2018, Halep a ajuns până în semifinale la Indian Wells, fază a competiției unde a fost învinsă de Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Simona a câștigat turneul în 2015.

  • Pentru calificarea în turul următor, Simona Halep va primi 91.205 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Ce a declarat Simona la finalul meciului:

”Vă mulțumesc tuturor că ați venit și m-ați încurajat. E o atmosferă frumoasă aici și datorită vouă am reușit să lupt și să câștig jocul.

Sunt întotdeauna emoționată când joc pe aceste arene mari. Vreau întotdeauna să joc mai bine. Nu mai jucasem împotriva ei. Nu mi-a fost ușor să îmi găsesc ritmul. Nu a fost ușor. Bine că am câștigat meciul în două seturi.

"E foarte greu trofeul. Sper că sunt mai puternică decât în 2015 să îl ridic. Nu am așteptări. Voi încerca să câștig fiecare meci și vedem ce se va întâmpla”, a spus Halep.

Desfășurarea livetext a partidei:

7-5 Mingea Kozlovei nu prinde terenul. Încă o minge prea lungă, Simona se apropie de câștigarea partidei. Încă două puncte. Scurta care se oprește în fileu pare să fie imaginea înfrângerii jucătoarei din Ucraina. Trei mingi de meci pentru Simona. Halep închide cu o lovitură în lung de linie, la fel ca în primul set.

6-5 Kozlova pare că se metamorfozează în Simona în unele momente, aleargă excelent pe fundul terenului, ajunge la toate mingiile, însă totul până la un punct. Simona mai câștigă un schimb lung. Retur afară al Kozlovei (40-0). Simona o întinde prea mult pe Kateryna și aceasta trimite în fileu.

5-5 Lobul Simonei aterizează în afara terenului. Kozlova conduce punctul de la fileu și închide cu un voleu. Simona nu rezistă în schimb și Kozlova are trei mingi pentru a egala scorul. Kateryna se apără bine, dar Simona urcă și obține punctul cu un forehand. Loviturile trec razant pe deasupra fileului, Kozlova ratează prima. Kozlova trimite de unde a venit Simona, o prinde pe contre-pied și egalează la 5.

5-4 Lovituri aprige din ambele părți, Kozlova ratează ținta. A patra dublă greșeală a Simonei (15-15). Halep este prinsă prea departe de minge, care sare foarte puțin și trimite în fileu. Lovitură în cross excelentă pentru Kozlova, care obține două mingi de break. Primul as al Simonei vine într-un moment important. Simona mai face o eroare neforțată și Kozlova revine în meci.

5-3 Simona lovește foarte lung și Kozlova clipește prima într-un schimb care tindea să se prelungească. Schimb în cross, câștigat de Kateryna după ce Simona a trimis prea lung. Halep trimite prea înalt și Kozlova închide cu un voleu din apropierea liniei de fund. Simona se apără exemplar, cele două găsesc niște unghiuri foarte ascuțite, dar Kozlova este cea care obține punctul. A treia dublă greșeală pentru jucătoarea din Ucraina, tot atâtea are și jucătoarea noastră. Kozlova își face serviciul după o lovitură la care Simona ajunge prea târziu. Simona va servi pentru câștigarea meciului.

5-2 Serviciu bun la exterior. Kateryna este mai agresivă, dar trimite în fileu în încercarea de a avansa în teren. Retur ratat al Kozlovei. Slice reușit al jucătoarei din Ucraina, mingea a sărit foarte puțin și a forțat-o pe Simona să trimită în fileu. Backhand prea lung al Katerynei, game pentru Simona. Kozlova va servi pentru a rămâne în partidă.

4-2 Kateryna încearcă să o prindă pe picior greșit pe Simona, dar trimite prea lung cu reverul. Simona răspunde la fel (15-15). Forehand trimis prea în lateral de Halep. Scurta Katerynei se oprește în fileu de această dată. Începe să exagereze, dar asta și pentru că până acum tactica a fost câștigătoare. Simona domină punctul din poziție centrală, o plimbă pe Kozlova, care trimite în fileu. Halep încearcă să o paseze pe Kozlova, dar mingea nu are suficientă înălțime. Venire la fileu câștigătoare a jucătoarei din Ucraina, care închide cu un voleu excelent. Simona închide punctul cu o lovitură în contre-pied. Game-ul se prelungește. Simona încearcă de mai multe ori să intre în teren și o face în cele din urmă, voleu superb. Minge de break ratată, la o lovitură în lung de linie. Simona avansează din nou la fileu și închide punctul. Kozlova are noroc în primă fază, prinde tușa, dar Simona forțează și ucraineanca trimite în afara terenului. Break pentru Simona, să sperăm că o să fie decisiv.

3-2 Kozlova a schimbat racheta. Simona atacă tot punctul, dar nu dă suficientă înălțime loviturii și mingea se oprește în fileu. Halep o ține în spatele liniei pe adversară și închide cu o lovitură de dreapta bine poziționată. Simona prinde linia, cu puțin noroc, însă se vede că jocul său este în creștere. Serviciu excelent al Simonei, care își face pentru prima oară serviciul în setul secund.

2-2 Simona aleargă dintr-o parte în alta, dar Kozlova vine la fileu și închide cu un voleu. Minge lungă a Simonei, Kateryna se întinde, dar nu mai poate trimite înapoi. Dublă greșeală a jucătoarei din Ucraina (15-30). Schimb lung, cu multe lovitură în cross, la care Simona trimite în fileu. Halep anticipează în cele din urmă o scurtă, lovește puternic în racheta adversarei și obține punctul. Încă o minge de break. Kozlova trimite prea lung și Simona face din nou rebreak.

1-2 Simona controlează punctul, vine la fileu, însă nu mai este nevoită să lovească pentru că adversara trimite în fileu. Kozlova returnează excelent, în lung de linie. Serviciu mai bun al Simonei, la exterior, care o forțează să trimită în afară pe Kateryna. Încă o scurtă, încă o minge în fileu trimisă de Simona, încă o minge de break pentru jucătoarea din Ucraina. Unghi foarte bun găsit de Kozlova, care o prinde prea în față pe Simona. Ambele jucătoare au probleme la serviciu în acest debut de set.

1-1 Scurtă după scurtă, lovitura preferată a Katerynei îi mai aduce un punct (15-15). Rever mult prea lung al Katerynei. Două mingi de rebreak pentru Simona, după o lovitură foarte bună în lung de linie. Încă o minge prea lungă a Katerynei. Rebreak Simona.

0-1 Simona la serviciu. Kozlova returnează foarte lung, vine la fileu și închide cu un voleu. Agresivitatea Katerynei este la un nivel din ce în ce mai mare. Jucătoarea din Ucraina obține trei mingi de break în debutul setului secund. Dublă greșeală din partea Simonei... Break alb pentru Kozlova.

Kozlova conduce la erori neforțate 22-21 (foarte multe pentru Simona). Jucătoarea noastră a reușit 14 lovituri direct câștigătoare, cu una mai mult decât adversara. 49% pe primul serviciu a avut Simona.

Simona are parte de un meci foarte dificil, cu o adversară arțăgoasă, care se apără foarte bine și are niște scurte de foarte mare efect în arsenal. Dacă cineva ar fi urmărit această partidă fără să știe pe ce poziție este clasată jucătoarea din Ucraina, ar fi putut crede că Simona are o adversară din Top 50 (cel puțin).

7-6 Minge în cross prea lungă a jucătoarei din Ucraina, minibreak pentru Simona. Încă o lovitură ratată a Kozlovei, care se zbate parcă să țină aproape de Simona și la numărul de greșeli neforțate. În sfârșit o scurtă care se oprește în fileu a Katerynei (3-0 pentru jucătoarea noastră). Se revanșează rapid, scurtă perfectă la care Simona nici nu aleargă. Încă una, dar de data aceasta Simona ajunge, cele două joacă câteva 1-2-uri lângă fileu și Kateryna trimite prea lung lobul. Mult mai agresivă, Kozlova urcă puțin câte puțin la fileu și reduce din diferență (4-2, un singur minibreak). Minge prea lungă a Katerynei, care urmează la serviciu. Punct retrospectiv pentru acest set: lung și cu scurtă din partea Kozlovei. Patru mingi de set pentru Simona. Prima este salvată, după un serviciu bun spre exterior. Simona închide în cele din urmă setul cu un backhand în lung de linie. De o oră și trei minute a avut nevoie jucătoarea noastră pentru a închide setul, la a treia oportunitate avută.

6-6 Încă un schimb lung, fileul intervine și el, însă Kozlova trimite în cele din urmă în afara terenului. Simona mai trimite o dată în fileu cu backhand-ul. Punct tras la indigo. Kateryna se apără excelent, însă Halep închide cu o lovitură în lung de linie. Minge în fileu a Kozlovei. Simona oprește la timp seria bună a adversarei și trimite setul în tiebreak.

5-6 Simona alternează momentele bune cu cele slabe de joc, face prea multe erori neforțate. Trei mingi în fileu ale jucătoarei noastre și Kozlova poate câștiga din nou trei game-uri consecutive. Unghi excelent găsit de ucraineană, care își face serviciul la 0. Simona pare puțin nervoasă.

5-5 Backhand prea lung al Simonei. Kozlova ajunge in extremis la o lovitură a Simonei, returnează lângă fileu și Simona trimite în afara terenului. Lovitura din săritură a jucătoarei noastre se oprește în fileu. Trei mingi de break pentru Kozlova. Venire bună la fileu a jucătoarei noastre. Forehand în lung de linie care prinde terenul al Katerynei, Simona cere challenge, dar mingea a prins aproape în întregime linia. Kozlova rămâne în set.

5-4 Simona o prinde pe contre-pied pe adversară. Foarte agresivă, Kozlova o plimbă pe fundul terenului pe Simona și închide cu un voleu de la fileu. Kateryna ratează lovitura și Simona se apropie la două puncte de primul set. Simona ajunge în cele din urmă la o scurtă a jucătoarei din Ucraina, controlează punctul, însă Kozlova se apără excelent și jucătoarea noastră trimite prea lung. Minge de set pentru Simona, după un nou schimb lung. Simona trimite prea scurt, o bagă pe adversară în teren și trimite în fileu. Încă o ratare a Simonei, care pare puțin pierdută. Kozlova își face serviciul după ce a salvat o minge de set. Simona va servi pentru a câștiga prima manșă.

5-3 Kateryna încearcă să închidă punctul, dar ratează ținta. Încă o dată, puncte oferite prea ușor de adversară. Simona schimbă de mai multe ori direcția și Kozlova clipește prima. Simona a avut probleme pe primul serviciu în acest set. Lovitură foarte bună în cross a Katerynei, Simona cere challenge, dar mingea a prins terenul. Kozlova trimite în fileu după o minge plasată bine de Simona, care își face serviciul.

4-3 Kozlova este nemulțumită de lovitura sa și ridică din mâini, după ce a trimis moale, în fileu. Simona accelerează, vine la fileu, Kozlova rezistă în defensivă, iar Halep ratează lovitura și trimite în fileu. Încă o scurtă de efect a Katerynei, Simona se deplasează bine, ajunge la timp, dar trimite puțin prea lung. Halep încearcă să o paseze pe adversară, dar trimite în fileu. Simona lovește mult mai puternic, Kozlova se mulțumește să se apere, însă de data aceasta jucătoarea noastră închide cu o lovitură în cross. Minge prea lungă a Kozlovei, care cere pentru prima oară challenge, dar nu are dreptate (40-40). Forehand ratat al Katerynei, Simona revine în acest game și are o minge de break. Kozlova controlează bine, o plimbă pe Simona și închide cu o lovitură de forehand în lung de linie. Lovitură cu mult kick a Simonei, Kozlova trimite prea lung. Încă o ratare a jucătoarei din Ucraina, break pentru Simona, după un game în care nu începuse prea bine.

3-3 Kozlova ratează de puțin lungul de linie. Schimb lung, caracteristic acestui debut de partidă, însă Kateryna trimite în fileu (30-0). Ofensivă foarte bună a Simonei, care trimite lung și o forțează pe adversară să rateze. Retur direct în fileu. Game alb pentru Simona, care face primul game după trei consecutive ale Katerynei.

2-3 Loviturile Simonei nu au suficientă înălțime, mingea se oprește din nou în fileu. Retur de forehand în lung de linie câștigător al Simonei. Punct superb, după ce Kozlova a servit bine, a venit la fileu, Simona a încercat să o paseze, ucraineana a răspuns cu un demivoleu și a ratat în cele din urmă lobul. Încă o eroare a Kozlovei, două mingi de break pentru Simona, care poate trece din nou în avantaj. O lovitură bună în cross pentru Kateryna, mingea nu a sărit foarte mult, iar Simona a trimis prea lung. Loviturile se aspresc, Simona trimite din nou în fileu și Kozlova salvează ambele oportunități ale jucătoarei noastre. Kozlova a prins un unghi foarte ascuțit, pe linie, și a închis cu un voleu de lângă fileu. Simona returnează foarte lung, în cross și salvează mingea de game. Kozlova mai pune o scurtă bună, Halep ajunge prea târziu. Încă un backhand în lung de linie câștigător al Simonei. Halep controlează schimbul și închide cu o lovitură în cross. Simona urcă la fileu, însă este pasată excelent, a treia minge de break ratată în acest game. As la mediană al Katerynei, al doilea din meci. Kozlova își face în cele din urmă serviciul, după ce Simona nu pune destulă putere în lovitură și trimite în fileu.

2-2 Prima dublă greșeală a jucătoarei noastre. Un schimb lung, pe care Simona îl câștigă datorită erorii adversarei. Simona pare să aibă parte de o adversară pe placul ei: schimburi lungi, lovituri fără prea multă forță, dar cu multe schimbări de direcție. Kateryna pune o scurtă excelentă, la care Halep nu ajunge la timp (30-30). Simona lovește prea slab, mingea se oprește în fileu și ucraineana are prima minge de break. Kozlova returnează lung, Simona ratează lovitura și Kateryna recuperează break-ul.

2-1 Simona returnează în fileu. Simona este prea agresivă în acest debut de game, mingea ei se oprește din nou în plasă. Primul as pentru Kateryna (40-0). Defensiva Simonei a fost la înălțime în acest punct, românca a închis cu o lovitură în cross. Halep a returnat bine, a controlat punctul din interiorul terenului, însă a ratat lovitura. Kozlova își trece primul game pe tabelă.

2-0 Game-ul începe cu lovitură puternice, Simona trimite în banda fileului. Halep prinde linia de fund, Kozlova este prinsă prea în față și nu găsește răspunsul potrivit (trimite afară). Eroare neforțată a jucătoarei din Ucraina, care încearcă să o prindă pe contre-pied pe Simona, dar lovește cu rama. Simona controlează punctul și închide cu o lovitură la care adversara nu mai aleargă. Backhand în lung de linie perfect al Simonei, care își face serviciul.

1-0 Kozlova servește prima. Un schimb destul de lung, Kateryna trimite în fileu. Simona trimite în afara terenului cu reverul (15-15). Halep încearcă să fie mai agresivă și caută loviturile decisive, însă deocamdată nu și-a reglat tirul și trimite din nou în afară cu forehand-ul. Lovitură în cross a Simonei (30-30). Simona se apără excelent împotriva loviturilor cu mult kick ale Kozlovei, care ratează voleul. Minge de break pentru Simona. Ocazie ratată, după ce Simona a controlat punctul. Schimburi foarte lungi încă din primul game, Kozlova mai trimite o dată prea lung și mai oferă o șansă de break. Lovitură perfectă în lung de linie la care Halep nu mai ajunge. Backhand-ul Simonei nu funcționează, Kateryna obține prima minge de game. Dar face o dublă greșeală și game-ul se prelungește. Kozlova caută colțul terenului, dar trimite în afară. (avantaj Simona). Halep câștigă pe serviciul Katerynei încă din debutul partidei.

11 victorii în 15 partide are Simona în 2019. Cea mai importantă performanță este finala de la Doha.

Simona bate mingea:

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Indian Wells.