Nick Kyrgios (72 ATP) și Alexander Zverev(3 ATP) vor fi protagoniștii ultimului act al turneului ATP de la Acapulco (Mexic). Australianul a trecut în semifinale de John Isner, cap de serie numărul trei, în timp ce Zverev (favoritul numărul doi) l-a învins pe Cameron Norrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima semifinală de la Acapulco s-a încheiat cu victoria lui Alexander Zverev. Germanul l-a învins în două seturi pe britanicul Cameron Norrie (64 ATP), scor 7-6(0), 6-3, după o oră și 21 de minute.

Zverev s-a calificat în finala de la Acapulco fără să piardă niciun set. Jucătorul de 21 de ani i-a mai învins pe Alexei Popyrin (Australia, 133 ATP), scor 6-3, 6-3, David Ferrer (Spania, 145 ATP), scor 7-6(0), 6-1, și Alex De Minaur (Australia, 26 ATP), scor 6-4, 6-4.

După ce i-a eliminat din competiție pe Rafael Nadal și Stan Wawrinka, Nick Kyrgios a mai făcut o victimă la Acapulco. Australianul l-a învins în semifinale pe americanul John Isner (9 ATP), cap de serie numărul 3, scor 7-5, 5-7, 7-6(6), după un meci de două ore și 22 de minute.

Ultima finală disputată de Nick Kyrgios a avut loc anul trecut, în ianuarie, când își trecea în palmares al patrulea titlu al carierei, la Brisbane.

Kyrgios și Zverev s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul ATP, scorul fiind 3-2 în favoarea australianului. Cele trei succese ale lui Kyrgios au fost obținute în 2017, la Indian Wells (turul III), Miami (sferturi) și Beijing (semifinale). Zverev s-a impus în optimile Mastersului din Canada (2017) și în optimile Mastersului de la Miami (2018). Germanul are și o victorie obținută în Cupa Davis, într-un meci disputat anul trecut. În ultima confruntare, la Miami (2018), Zverev s-a impus cu 6-4, 6-4.

Alexander Zverev are 10 titluri în palmares și alte cinci finale disputate. De partea cealaltă, Kyrgios a cucerit patru trofee și a pierdut alte trei finale.