​Naomi Osaka a recunoscut că resimte presiunea de a fi numărul unu mondial al tenisului feminin, iar câteva jucătoare de top, printre care românca Simona Halep, fostul lider, îi recomandă tinerei japoneze să aibă răbdare, scrie site-ul WTA, citat de Agerpres.

Naomi Osaka (8)Foto: ausopen.com

Naomi Osaka, 21 de ani, a pierdut marţi, la Dubai, primul său meci din postura de lider mondial, 3-6, 3-6 cu Kristina Mladenovic (Franţa).

"Într-un fel, nu cred că înţeleg cu adevărat poziţia în care sunt. Anul trecut eram departe de acest loc în clasament. Lumea nu mă băga în seamă. Era o situaţie cu care mă simțeam bine", a declarat Osaka după meciul cu Mladenovic.

Simona Halep ştie cum este ca speranţele unei ţări întregi să fie îndreptate asupra sa. Ea a urcat spectaculos în clasament în 2013, după trei ani a devenit lider mondial, iar după alţi doi a câştigat primul său turneu de Grand Slam.

"Nimeni nu are sau nu a avut ce am avut eu în România. Credeţi-mă că sunt puternică, altfel n-aş fi putut rezista. Cel mai greu a fost în 2014, apoi anul următor, după care m-am obişnuit. Acum mă simt bine", a spus zâmbind Halep la finalul meciului de miercuri, de la Dubai, cu ucraineanca Lesia Tsurenko (6-3, 7-5).

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, fost loc doi mondial, ştie ce înseamnă impactul unei ascensiuni rapide. Dubla câştigătoare de la Wimbledon nu era în Top 30 când şi-a început ascensiunea în 2011.

"E timidă, probabil cum eram şi eu în acea perioadă. Mi-a fost cu adevărat greu atunci, desigur. O înţeleg foarte bine pe Naomi. (...) E numărul unu, câştigătoare de Grand Slam, toată lumea vrea s-o bată ", a afirmat Kvitova, învingătoare miercuri în faţa americancei Jennifer Brady (7-5, 1-6, 6-3).

Învinsă de Osaka în finala de la Australian Open, Kvitova a adăugat că ea a avut nevoie de cel puţin un an pentru a se obişnui cu luminile rampei.

Cum s-a întâmplat cu Halep, dar nu şi cu Osaka, jucătoarea cehă Karolina Pliskova a devenit lider mondial fără să-şi fi trecut în palmares vreun turneu de Grand Slam.

Pliskova a spus despre Osaka: "Cred că presiunea trebuie să fi fost mai mare pentru ea după US Open, fiindcă atunci surpriza a fost mai mare ca acum. Acum a jucat atât de bine ca să câştige două turnee de Grand Slam şi să fie numărul unu mondial. Toată lumea se aşteaptă ca ea să câştige toate meciurile, fiindcă e cea mai bună. Am crezut că se descurcă bine cu presiunea, dar contează poate faptul că e aici, în Asia, şi e primul turneu pe care-l joacă. S-ar putea să mai aibă nevoie de câteva meciuri."