Atât la propriu cât și la figurat, Simona Halep a fost cea care a adus liniștea la finalul primei zile a confruntării dintre Cehia și România. Tricolorele au egalat la 1 (6-4, 6-0 pentru Halep în meciul cu Katerina Siniakova), iar Simona a fost cea care i-a redus la tăcere prin loviturile sale pe gălăgioșii fani din Ostravar Arena. Halep a avut o evoluție solidă, dătătoare de speranțe în perspectiva cu Karolina Pliskova de duminică.

Simona Halep si bucuria victorieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lume multă, relaxare, copii aduși de părinți la tenis

Se termină meciul Mihaelei și mă văd nevoit să traversez arena pentru a ceva din centrul de presă. Între timp, Simona și Katerina sunt anunțate deja de crainicul arenei. Mi-aș dori să pot să zbor pentru a ajunge mai repede la locul meu. Lume multă, relaxată, e weekend, iar mulți părinți și-au adus copiii la tenis. Evenimentele sportive sunt adevărate sărbători pentru localnici.

Debutul de meci care să ne facă să uităm de înfrângerea Mihaelei

Meciul începe și începe bine pentru noi: Simona este agresivă, hotărâtă, îi merg picioarele precum iepurașului din reclama de la Duracell, iar cubul din Ostravar Arena se modifică relativ rapid la 3-1.

Katerina, ce-ai cu mine?

Raliu aspru, cu multe lovituri la limită, iar backhandul în cross al Simonei este de nereturnat. În încercarea de a ajunge mingea, Siniakova iese mult în exterior și de-abia se oprește în panoul din fața mea. Nu imi era teama decât de ochelari, ca în rest sunt rezistent...

Aprigă din fire, Marijana se întoarce din scaun și le cere suporterilor cehi să înceteze cu încurajările prelungite. Prind curaj și îmi vine să-i spun arbitrei să le interzică acestora cumva și trompeta aia plângăcioasă (hai, nu te mai alinta, fă-ți treaba).

Pe teren, Simona continuă să facă ceea ce știe: o toacă mărunt pe adversară, iar tatăl Stere trăiește meciul la o intensitate mare (4-2 pentru Halep).

Simona și levitația

Ambițioasă din fire, Katerina aleargă și se zbate de parcă viața i-ar depinde de acest meci. De cealaltă parte a fileului avem o jucătoare care se deplaseaza cu o așa ușurință încât uneori dă impresia că levitează. Începutul de meci i-a mai liniștit și pe suporterii din spatele meu, nu mă mai supun la învățarea de noi cuvinte în cehă.

Erorile care readuc în tribune

Siniakova reușește să returneze o minge în plus, iar atacurile Simonei încep să se mai oprească și în plasă. Cehoaica face break-ul, iar apoi se apropie de la un singur game distanță (5-4). Nu este vorba neapărat de o ridicare a nivelului jocului Siniakovei, cât mai ales despre erorile Simonei. Schimburile sunt aspre, se joacă la o viteză incredibilă, iar după un raliu de peste 20 și ceva de lovituri îmi dau seama că trosnește gâtul din toate încheieturile...

Cu o mică întârziere, Simona pune capăt setului (cât de bine a servit pe finalul game-ului) și așterne liniștea în Ostravar Arena.

Racheta plină cu topspin

Simona nu slăbește ritmul, învârte formidabil mingea cu forehandul (sigur, nu este Nadal, dar generează foarte mult tospin, vizibil cu atât mai bine de la doar câțiva metri) și face break-ul. Trompetele cehilor nu mai sunt atât de vioaie, ele când ceva lent, o melodie care îmi aduce aminte de Parcul cu Platani și celebra formație care își făcea veacul la meciurile celor de la Progresul.

Infernal contra Simonei

Siniakova aleargă dintr-un colț în altul, ar fi în stare chiar să urce și scările până la cel mai înalt punct al arenei dacă acest lucru i-ar aduce punctul. O atitudine demnă de lăudat, însă cu toate acestea scorul de pe tabelă se modifică doar în dreptul Simonei (4-0). Munca cehoaicei pare în zadar, cel puțin în fața unei adversare care joacă la un asemenea nivel.

Katerina părăsește terenul colecționând și un bagel (n.r. 6-0), iar ziua se încheie cu un rezultat de 1-1 care nu ar trebui să surprindă prea mult. principale și-au făcut datoria, iar duminică se vor duela într-un meci care ar putea decide multe în această confruntare de la Ostrava...

Un lucru e cert: Simona a fost la un nivel foarte bun, jocul său solid arătând multă încredere în propriile forțe.

S-ar putea să te intereseze și: