Nu a fost loc de surprize în prima zi a confruntării dintre România și Cehia din primul tur al Grupei Mondiale FedCup. Karolina Pliskova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-4 și le-a adus pe cehoaice în avantaj, însă Simona Halep a egalat pentru românce, după ce a dominat categoric confruntarea cu Katerina Siniakova și s-a impus cu 6-4, 6-0. Semifinalista competiției va fi decisă în urma partidelor de duminică, zi care începe cu scorul de 1-1.

Simona Halep, victorie cu Katerina SiniakovaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Citește și:

Cronică de la fața locului: Aducătoarea de liniște - Simona Halep, levitația și victoria cu Katerina Siniakova

Cronică de la faţa locului: Încrederea, castelul de nisip şi aspiratorul de acasă - Mihaela Buzărnescu, învinsă categoric de Karolina Pliskova

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Katerina Siniakova:

Rezumatul partidei dintre Karolina Pliskova și Mihaela Buzărnescu:

Au loc duminică, de la ora 14:00:

Karolina Pliskova vs Simona Halep

Katerina Siniakova vs Mihaela Buzărnescu

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova vs Irina Begu/Monica Niculescu

Echipa care va câștiga 3 din cele 5 meciuri se va califica în semifinalele competiției, unde va întâlni învingătoarea duelului dintre Franța și Belgia.

Cehia vs România 1-1

Simona Halep vs Katerina Siniakova 6-4, 6-0

Ce a declarat Simona la finalul partidei:

"A fost dificil, din punct de vedere emoţional în primul rând şi mă bucur că au venit atât de mulţi români să ne susţină. A fost o atmosferă incredibilă, chiar dacă jucăm în deplasare. Cred că românii au fost mai gălăgioşi decât cehii, astăzi, în sensul pozitiv. Le mulţumesc că au venit şi îi aştept mâine cu drag să ne susţină la fel de bine. Mă bucur că am câştigat acest meci. Am fost emoţionată la început, este Grupa Mondială, este un meci important, dar cred eu că am jucat destul de bine. Din punctul meu de vedere, am jucat ceea ce a trebuit şi de aceea ma câştigat în două seturi. Am luptat un pic în primul set, pentru că la 5-2 serviciul acela a fost un pic aut şi am fost oarecum destabilizată, dar în final am câştigat cu 6-4 şi am avut mai multă încredere pentru setul al doilea. Nu mă simt obosită, mă simt bucuroasă pentru ceea ce am făcut şi pentru faptul că este 1-1 şi mâine este o nouă zi", a declarat Halep, pentru Telekom Sport.

Despre meciul cu Pliskova de duminică, Halep a spus: "Este dificil mereu când joc împotriva ei (n.r. - împotriva Karolinei Pliskova), este o jucătoare puternică, are un serviciu foarte bun, aici, pe suprafaţa asta, este foarte greu să returnezi, dar încerc să fac tot ceea ce pot ca să câştig. Meciul e deschis, ea este acasă, are un mic avantaj, dar nu mi-e teamă şi sper să dau ceea ce am mai bun ca să câştig".

Desfășurarea LiveText a partidei:

Ultimul punct al meciului:

Setul II

6-0 Serviciu excelent la teu, urmat de o lovitură de forehand bună din partea Simonei, care se află la două puncte de victorie. Mingea trimisă de româncă se oprește în fileu, 30-15. Siniakova scapă o lovitură în afara terenului, Simona are două mingi de meci. O ratează pe prima după o dublă greșeală, la fel ca în primul set. Simona închide partida și egalează pentru România, 1-1 împotriva Cehiei.

5-0 Cehoaica începe game-ul cu o dublă greșeală. Simona mai câștigă un punct, să fi renunțat oare adversara ei la luptă? Încă o minge afară din partea reprezentantei Cehiei. Trei mingi de break. Game alb pe serviciul adversarei pentru Simona, care închide cu o lovitură puternică și bine plasată.

4-0 Se vede cu ochiul liber că fileul e de-al casei, o mai ajută o dată pe Siniakova. Cehoaica arată o defensivă excelentă, dar Simona este jucătoarea care domină punctele. Retur prea lung al Katerinei. Scurtă de efect a Simonei, care rupe ritmul: Siniakova trimite în fileu. Voleul cehoaicei iese afară, Simona se distanțează.

3-0 Simona fuge dintr-o parte-n alta, returnează tot și când nu o face cere un challenge inspirat la o minge prea lungă a adversarei. Simona preia din nou conducerea, Siniakova trimite în banda fileului (30-0 pentru româncă). "România, victorie!", se aude din tribunele sălii din Ostrava. Simona nu se poziționează bine și trimite în fileu. Dublă greșeală, două șanse de break pentru Halep. Prima este salvată de cehoaică. Și a doua, după ce Siniakova a schimbat bine direcția și a forțat greșeala din partea Simonei. Românca mai obține una și face dublu break, după ce Siniakova trimite prea lung.

2-0 Siniakova prind colțul terenului, vine la fileu și închide cu un voleu la care Simona nu mai ajunge. Minge prea lungă a cehoaicei. Încă una, Simona conduce bine punctele și o obligă pe adversară să rateze. Dar o face și ea, românca trimite inexplicabil în fileu dintr-o poziție favorabilă. Retur în fileu al Katerinei. Simona o prinde, într-un final, pe contre-pied pe adversară și închide game-ul.

1-0 Cehoaica servește prima în setul secund și câștigă primul punct. Simona o pasează excelent pe Siniakova, care venise la fileu. Halep se deplasează bine, o plimbă pe adversară și o forțează să trimită în fileu. Lovitură din săritură prea lungă pentru Simo (30-30). Jucătoarea noastră obține o șansă de break încă din primul game, Siniakova a ratat lovitura. Simona forțează și îi sparge serviciul adversarei, debut perfect.

Setul I

6-4 Simona cere challenge, însă a trimis mult afară. Încă o lovitură ratată de Halep, defensiva cehoaicei devine din ce în ce mai enervantă pentru jucătoarea noastră. Serviciul o ajută pe româncă de această dată, Halep închide rapid punctul. Simona câștigă un punct important, după ce Siniakova trimite în fileu. Reprezentanta Cehiei trimite puțin afară și Simo obține a cincea ocazie de a închide setul, poate acum va reuși. Dublă greșeală, în cel mai nepotrivit moment. Dar vine asul, parcă în cel mai potrivit moment de această dată. Serviciu secund bun pentru Simona, care închide în cele din urmă setul.

5-4 Primul punct îi revine Simonei, care se apropie din nou de câștigarea setului. Halep vrea să preia controlul punctului, dar trimite direct în fileu. Serviciu bun, spre exterior, Simona returnează prea lung. Românca nu prinde terenul, cehii din tribune o susțin din ce în ce mai vehement pe jucătoarea lor. Simona o întinde la maxim pe Katerina, care alunecă în șpagat. Siniakova mai prinde o dată linia de fund și câștigă game-ul. Simona va servi din nou pentru a câștiga setul.

5-3 Se folosesc mingi noi. Simona servește al doilea as. Simona mai trimite o dată spre adversară, având tot terenul liber, însă puterea loviturii o face pe Siniakova să trimită afară. Încă un serviciu excelent pentru Simona, la mediană. Trei mingi de set pentru Halep. Serviciu cu mult efect la teu din partea Simonei, Siniakova cere challenge în lipsă de alte soluții și are dreptate, mingea a fost puțin afară. Dublă greșeală, Simona mai are o minge de set. Siniakova răspunde excelent de câteva ori, prelungește punctul, iar Simona ratează un forehand (40-40). Serviciu bun pentru Simona, încă o minge de set. Katerina prinde de două ori tușa, mai salvează o minge de set. Cehoaica se apără foarte bine. Simona nu se învață minte, trimite din nou spre adversară având întreg terenul în față și trimite în fileu. Siniakova face un rebreak, după ce a salvat patru mingi de set.

5-2 Simona returnează lung, cehoaica este ajutată de fileu, Simona pune o scurtă, dar Siniakova ajunge la timp și închide punctul. Katerina pune o scurtă bună, Halep ajunge, dar trimite afară. Siniakova trimite inexplicabil afară și game-ul se echilibrează. Simona controlează punctul și egalează la 30. Jucătoarea noastră devine agresivă, preia conducerea și câștigă punctul forțând-o pe adversară să trimită afară, șansă de break. Returul Simonei se oprește în fileu, se restabilește egalitatea în game. Katerina intră bine în teren și închide punctul cu o lovitură bine plasată. Siniakova a avut o problemă în timpul punctului, aproape a căzut, a continuat jocul, însă Simona a egalat la 40. Banda a oprit o lovitură a cehoaicei fix lângă fileu, Simona nici nu a mai încercat să alerge spre minge. Siniakova răspunde bine loviturilor Simonei, care nu a luat cea mai bună decizie și a lovit acolo unde se afla adversara, însă a închis punctul cu un voleu din apropierea fileului. Simona trimite slab, chiar dacă returnase bine, încă o șansă de game pentru Siniakova. Dublă greșeală într-un moment favorabil cehoaicei. Simona ajunge la un serviciu bun, în exterior, al Katerinei și câștigă punctul, obținând o altă șansă de break. Dublu break pentru Simona, care va servi pentru a câștiga primul set.

4-2 Simona o ține în continuare pe Siniakova în spatele baseline-ului și câștigă punctul. Cehoaica rezistă mai bine în punct și Halep gresește prima. Katerina intră bine în punct după un retur lung și câștigă după un schimb lung. Deplasarea Simonei iese din nou în evidență: jucătoarea noastră ajunge bine la mingiile adversarei și aceasta trimite afară o lovitură relativ ușoară. Simona prinde colțul terenului cu o lovitură de forehand. Românca închide un game dificil cu o lovitură în lung de linie.

3-2 Serviciu mult spre exterior al cehoaicei, Simona trimite în fileu. Katerina alternează bine serviciile, de data aceasta a trimis bine la teu. As la mediană din partea reprezentatei Cehiei. Game alb, Simona nu a mai reușit să pună probleme.

3-1 Siniakova trimite numai spre dreapta Simonei, e din ce în ce mai agresivă și prelungește punctele (15-15). Slice-ul Katerinei se oprește în fileu. Siniakova stă prea în spate, nu vine spre minge și trimite încă o dată în fileu. Simona își face fără prea mai serviciul, backhand-ul ei găsește bine terenul.

2-1 Retur puțin cam lung din partea Simonei. Siniakova devine puțin mai agresivă și se desprinde în game. Simona cere challenge, dar serviciul Katerinei a fost as. Lovitura româncei în lung de linie iese afară, game alb pentru cehoaică.

2-0 Simona vine la fileu și câștigă punctul. Cehoaica trimite pe tușă cu reverul și a câștigat punctul. Serviciu excelent pentru Halep. Simona găsește un unghi incredibil și închide punctul cu o lovitură în cross. Jucătoarea noastră închide game-ul cu un as.

1-0 A început partida cu Siniakova la serviciu. Cehoaica începe cu o dublă greșeală. Simona controlează punctul, o ține pe Katerina pe linia de fund, însă trimite în fileu din apropierea fileului. Simo conduce punctele, se deplasează foarte bine. Halep face break încă din primul game, Siniakova a fost alergată tot game-ul.

Simona Halep și Katerina Siniakova se încălzesc. Fanii români cântă în continuare.

Halep vs Siniakova, întâlniri directe:

2017, Shenzhen: 6-3, 4-6, 7-5 pentru Siniakova

2018, Shenzhen: 6-1, 2-6, 6-0 pentru Halep

Cehia vs România 1-0

Cronică de la faţa locului: Încrederea, castelul de nisip şi aspiratorul de acasă - Mihaela Buzărnescu, învinsă categoric de Karolina Pliskova

Karolina Pliskova vs Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4

Ce a declarat Mihaela Buzărnescu la conferința de presă de la finalul partidei:

"A fost un meci bun din punctul meu de vedere, ţinând cont că a fost prima mea participare într-o etapă de Fed Cup. Jocul meu a fost crescendo, mă bucur că m-am mişcat bine. Am fost foarte aproape, chiar şi în primul set, deşi scorul era 5-0, ghemurile au fost foarte strânse. Pliskova a făcut un joc bun, de altfel ea vine după nişte rezultate foarte bune şi avea încrederea mare. Serviciul a fost arma ei în acest meci prin care a pus foarte multă presiune", a spus jucătoarea română, conform Agerpres.

"Am fost concentrată pe jocul meu, am vrut să stau cât mai aproape de rezultat, să iau mai mult iniţiativa şi să fiu mai agresivă. Poate asta ar fi trebuit să fac de la bun început, să preiau iniţiativa şi să schimb mai mult jocul. Am avut şi ghinion pentru că ea a servit mereu bine şi nu am avut ce să fac. A fost peste mine cu serviciul, are şi fizicul care o ajută. Din cauza asta a fost foarte greu să fac break. Mi-aş fi dorit ca eu să pot mixa mai mult tactica. Să nu îi dau ei posibilitatea de a avea iniţiativa", a adăugat ea.

Mihaela Buzărnescu a menţionat că nu a avut emoţii deoarece i-a simţit aproape pe fanii români prezenţi pe Ostrava Arena. "Emoţii nu am avut, am fost foarte hotărâtă şi încrezătoare pentru că mai jucasem cu ea. Am văzut că fanii români erau în număr mare şi nu am avut presiune. Bineînţeles că sunt nişte emoţii pe care le avem toate înaintea unui meci, dar una peste alta consider că am fost în meci mereu. În tenis orice se poate schimba, de aceea mi-am spus că o să fie scorul şi în favoarea mea. Am fost aproape în setul doi, dar ea s-a scos cu trei servicii incredibile şi nu am avut ce să îi fac. Mereu în momentele cheie a riscat foarte bine şi i-au intrat toate mingile", a precizat Buzărnescu.

Referitor la meciul de duminică, în care conform programului ar trebui să o întâlnească pe Katerina Siniakova, jucătoarea română a afirmat: "Să vedem dacă va fi Siniakova, nu se ştie cine va fi, cehii pot schimba. Eu însă voi trage pentru fiecare minge, aşa cum am făcut şi azi. Şi celelalte fete din echipa Cehiei sunt valoroase, chiar dacă nu au clasamentul pe care îl are Pliskova. Noi trebuie să rămânem concentrate împotriva oricărei adversare am juca. Fiecare meci e diferit. Eu rămân pozitivă şi sper ca jocul meu să fie mâine şi mai bun".

Desfășurarea LiveText a partidei:

Setul II

4-6 Două servicii bune pentru Pliskova, Buzărnescu trimite în fileu (30-0). Punct spectaculos, Miki răspunde bine unor lovituri puternice ale adversarei, trimite un lob care prinde linia de fund, dar fileul o ajută pe Pliskova, care obține trei mingi de meci. Prima e ratată. Pliskova închide partida cu o lovitură în contre-pied.

4-5 Pliskova lovește în continuare puternic și o pune pe Miki în defensivă. Fileul nu o mai ajută pe Mihaela, serviciul secund sare în afara careului de serviciu după ce a atins banda. Serviciu bun pentru româncă, game-ul se strânge (15-30). Karolina urcă în teren la serviciul secund al româncei și obține două șanse de break. Miki nu alege cea mai bună soluție, trimite în adversară, dar lobul cehoaicei aterizează în spatele liniei de fund. Break pentru Pliskova... Reprezentanta Cehiei va servi pentru meci.

4-4 Început bun de game pe retur al Mihaelei, conduce cu 15-0 după ce Pliskova a trimis în fileu. Încă un punct pentru Miki, care lovește tot mai agresiv. Buzărnescu a părut prea relaxată pe retur și a trimis în afara terenului. Pliskova servește bine pe mediană, Mihaela și-a ales un colț, însă adversara a închis punctul cu o lovitură pe centru. As într-un moment dificil pentru cehoaică. Miki ratează o oportunitate bună după un punct foarte disputate, aceasta a trimis prea puternic după ce a urcat la fileu pentru a răspunde scurtei pusă de adversară.

4-3 Punctele se lungesc, dar Mihaela accelerează bine și închide cu o lovitură în lung de linie. Retur decisiv din partea Karolinei, care lovește puternic de pe picioare. De această dată nu mai prinde terenul, Miki a servit spre corpul acesteia. Fileul este de partea Mihaelei, lovitura cehoaicei iese în afara terenului. Pliskova avansează la fileu, dar Buzărnescu închide game-ul cu un passing.

3-3 Trei puncte câștigate rapid de Pliskova, care servește foarte bine și nu îi oferă nicio șansă româncei. As, game alb pentru reprezentanta Cehiei.

3-2 Karolina câștigă raliul după ce a urcat la fileu și a plimbat-o pe Mihaela pe linia de fund. Pliskova avansează în teren la retur, dar lovitura sa nu prinde terenul. Pliskova mai face un punct, dar Miki servește în corpul adversarei și recuperează (30-30). Buzărnescu conduce punctul și închide rapid, cu o lovitura în cross. Game pentru Mihaela, agresivitatea cehoaicei se dovedește a fi puțin exagerată de această dată.

2-2 Pliskova trimite în colțul terenului, Miki nu ajunge la timp. Mihaela încearcă un slice, dar trimite prea jos și mingea se oprește în fileu. Lovitură direct câștigătoare a jucătoarei noastre, care trimite cu 139 km/h. Serviciu excelent din partea cehoaicei, care se apropie de 2-2. Încă un retur bun din partea Mihaelei. Pliskova trimite lung, lovitura jucătoarei noastre iese în afara terenului.

2-1 Jucătoarea noastră începe bine punctul, însă trimite inexplicabil în afara terenului. Miki ratează complet lungul de linie, Pliskova are 30-0. Karolina vine la fileu, dar Mihaela o pasează excelent. Pliskova returnează în fileu serviciul spre corp al româncei. Încă un serviciu bun al Mihaelei, însă Karolina rămâne în game după ce a returnat foarte puternic, 40-40. Emil Boc strigă "România, România!" din tribune, Miki mai obțíne o șansă de game. Punct strâns, câștigat de Pliskova în urma unei urcări la fileu. Mihaela servește bine, dar Karolina returnează foarte agresiv și egalează pentru a patra oară. Lupta continuă în același sens: Mihaela obține minge de game, Pliskova egalează. Cehoaica returnează încă o dată bine și egalează pentru a șasea oară. Slice câștigător din partea Mihaelei. Pliskova vine din nou la fileu, Miki încearcă să o paseze, dar trimite afară. Mingea Mihaelei se oprește în fileu, prima oportunitate de break pentru jucătoarea din Cehia. A opta egalitate, Miki trimite foarte bine în lung de linie, Pliskova ajunge prea târziu. Punct câștigat de la fileu de Miki, poate a noua oară e cu noroc. Nici acum. Românca trimite direct în fileu (game-ul a durat deja 12 minute). Încă o ocazie pentru cehoiacă. A zecea egalitate. Game-ul acesta pare o reconstituire a filmului "Ziua cârtiței". Miki închide în cele din urmă game-ul.

1-1 Serviciu bun pentru Pliskova, care câștigă primul punct. Mihaela este mai agresivă la retur, conduce punctul și o obligă pe adversară să trimită în fileu. Miki nu mai poate face nimic la serviciul puternic al cehoaicei, 30-15. Buzărnescu vine la fileu și prinde linia cu o lovitură de rever. Out surprinzător din partea Karolinei, Miki are o șansă de break. Mihaela reușește să răspundă serviciului puternic, însă Pliskova trimite în contre-pierd, în zona lăsată liberă de jucătoarea noastră. Agresivitatea și loviturile puternice ale cehoaicei își spun din nou cuvântul, Miki încearcă să o lobeze, dar trimite afară. Buzărnescu încearcă să răspundă cu un retur rapid, dar nu gășește decât fileul.

Florin Segărceanu se consultă cu Mihaela, care începe mai bine setul secund. Fanii români sunt la nivelul cehilor, chiar dacă sunt depășiți numeric.

1-0 Mihaela servește prima în setul secund. Și începe bine, Karolina trimite afară. Încă un serviciu bun pentru Miki. Din tribune se aude un "Bine!". Buzărnescu trimite în fileu. Pliskova încearcă să închidă punctul, dar mingea sa iese puțin afară. Game pentru Mihaela, care a servit încă o dată bine.

Setul I

1-6 Buzărnescu trimite înapoi mingea, însă Pliskova o prinde pe contre-pied și închide punctul. Karolina mai face o dublă greșeală. Cehoaica face două puncte consecutive cu serviciul, Miki trimițând direct afară. Mihaela salvează prima șansă de set a adversarei, dar nu mai poate răspunde și la cea de-a doua. Pliskova închide setul.

1-5 Mihaela începe agresiv game-ul, vine la fileu și închide punctul cu o scurtă de mare efect. Backhand în lung de linie câștigător al jucătoarei noastre, care a amortizat lovitura adversarei. Retur bliț al Karolinei, care a trimis excelent în cross. Serviciu pe corp din partea Mihaelei, care are două ocazii pentru a câștiga primul său game. Încă un retur bun al cehoaicei, care închide cu un voleu. Încă o dublă greșeală, Buzărnescu nu se poate concentra și ratează ambele mingi de game. Pliskova trimite cu rama și îi mai oferă o oportunitate jucătoarei noastre. Miki servește bine și modifică pentru prima oară tabela în dreptul său.

Pliskova domină autoritar partida. Până în acest moment, primul game a fost singurul în care jucătoarea noastră i-a pus probleme adversarei.

0-5 Încă un as pentru Pliskova. Jucătoarea din Cehia domină punctul, Miki încearcă un lob pentru a reveni, însă voleul adversarei își atinge scopul. Încă un as pentru cehoaică, al treilea. Pliskova lasă racheta moale și mingea se oprește în banda fileului. Mihaela nu are răspuns pentru jocul Karolinei, care se apropie la un singur game de câștigarea primului set.

0-4 Început bun de game pentru Pliskova, care câștigă primele două puncte. Pliskova este agresivă și domină game-ul, Miki nu își poate face jocul, trei șanse de break pentru cehoaică. Returul Karolinei iese puțin în lateral, Florin Segărceanu o încurajează pe Mihaela. Cehoaica face al doilea break după un lung de linie la care Buzărnescu nu a mai ajuns.

0-3 Serviciu secund reușit al cehoaicei, Buzărnescu trimite în fileu. As pentru Pliskova, 30-0. Încă un serviciu bun, Mihaela nu face față. Un punct mai disputat, câștigat de Miki după o urcare la fileu. Dublă greșeală din partea jucătoarei de pe locul 5 WTA. Mihaela returnează bine și egalează la 40, trei puncte consecutive făcute de româncă. Returul jucătoarei noastre iese în afara terenului. Buzărnescu trimite în fileu după un punct mai disputat, Pliskova își face din nou serviciul, chiar dacă a avut încă o dată probleme.

Românii din tribune cântă în continuare.

0-2 Început de game în antiteză al Mihaelei, care reușește un as după ce făcuse o dublă greșeală. Pliskova domină punctul și slice-ul jucătoarei noastre se oprește în fileu. Un serviciu bun, Miki revine în game. Karolina este foarte agresivă, conduce punctul și obține o șansă de break. Încă o dublă greșeală, Pliskova face primul break.

Florin Segărceanu discută cu Miki, care a făcut un prim game de retur destul de bun.

0-1 A început partida. Karolina Pliskova va servi prima. Miki returnează prea lung. Mihaela răspunde mai bine pe al doilea serviciu al adversarei, domină punctul și o obligă pe cehoaică să trimită în afara terenului. Serviciul spre exterior al Karolinei este interceptat bine de Mihaela, iar jucătoarea din Cehia trimite surprinzător în fileu. Pliskova cere challenge la o minge care a aterizat pe linia de fund. Cehoaica are dreptate, arbitrul cere rejucarea punctului, iar Pliskova și Petr Pala merg la iberic pentru a discuta. Mihaela o plimbă bine pe adversară, însă aceasta a revenit cu un rever în lung de linie, a preluat controlul și a câștigat punctul (30-30). Încă un punct disputat, lovitura cehoaicei în lung de linie iese mult în afara terenului și Miki obține prima șansă de break. Românca ratează oportunitatea, trimițând prea lung. Miki răspune bine la un serviciu puternic, forehand-ul Karolinei aterizează în spatele liniei de fund, încă o minge de break pentru Miki. Salvată și aceasta. Game-ul se prelungește din nou. Buzărnescu încearcă să închidă rapid punctul, dar trimite afară. Încă o greșeală din partea cehoaicei, care a servit bine, însă a ratat voleul. Serviciu excelent pentru Karolina. Rever bine plasat al jucătoarei noastre, cehoaica trimite în fileu. Primul game se joacă deja de opt minute. Mihaela returnează bine, însă agresivitatea sa o face să trimită mingea afară. O lovitură puternică a Karolinei o ajută să închidă game-ul, care a durat 11 minute (perioadă în care Miki a ratat două mingi de break).

Fanii români par mai energici decât cehii, care deocamdată stau liniștiți pe locurile lor.

Spaniolul Jaume Campistol va fi arbitrul partidei.

Mihaela Buzărnescu și Karolina Pliskova au început încălzirea. Jucătoarea din Cehia a câștigat tragerea la sorți.

Fetele noastre și suporterii intonează imnul României.

Au loc ultimele pregătiri înaintea partidei dintre Buzărnescu și Pliskova: se aspiră suprafața de joc.

Suporterii români își ocupă locurile din tribună. Sunt așezați în spatele băncii de rezerve a României și deja cântă, sunt viguroși, chiar dacă partida începe doar peste aproape o oră.

Fetele noastre nu sunt singure la Ostrava. Fanii României își fac simțită prezența la porțile arenei.

Simona Halep se încălzește alături de Irina Begu.

Vedere din cel mai înalt punct al sălii din Ostrava.

Simona a intrat în sală pentru antrenament. Ea se va pregăti după ce vor ieși Karolina Pliskova și Conchita Martinez de pe teren.

Hocheiul e sportul rege în Cehia. Arena din Ostrava este casa echipei HC Vitkovice, însă în acest weekend este vorba despre tenis.

Cehii sunt foarte încrezători în fetele lor. "Va fi 2-0 după ziua de azi", au declarat cei mai mulți dintre ei pentru corespondentul HotNews.ro aflat la Ostrava.

S-au​​ deschis porțile, fanii au început să sosească la Ostravar Arena, în ciuda frigului năprasnic.

Confruntarea dintre Cehia și România se va disputa pe hard, în perioada 9-10 februarie, în Ostravar Arena.

Pliskova vs Buzărnescu, întâlniri directe:

2012, Nottingham (iarbă): 4-6, 6-3, 7-5 pentru Pliskova

2018, Wimbledon (iarbă): 3-6, 7-6(3), 6-1 pentru Pliskova

2019, FedCup (hard): 1-6, 4-6 pentru Pliskova

Programul meciurilor:

Sâmbătă, de la ora 14:00

Karolina Pliskova vs Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4

Katerina Siniakova vs Simona Halep

Duminică, de la ora 14:00

Karolina Pliskova vs Simona Halep

Katerina Siniakova vs Mihaela Buzărnescu

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova vs Irina Begu/Monica Niculescu

La Ostrava, Cehia are procentaj de 100% al victoriilor (5 din 5), însă noi sperăm ca meciul cu România să fie primul care să strice puțin albul imaculat din dreptul înfrângerilor.

Echipa care va câștiga 3 din cele 5 meciuri se va califica în semifinalele competiției, unde va întâlni învingătoarea duelului dintre Franța și Belgia.

ser