Echipa formată din Marius Copil și Marton Fucsovics (România/Ungaria) a fost eliminată încă din primul tur al probei de dublu, după ce a fost învinsă de perechea Cheng-Peng Hsieh/Christopher Rungkat (Taiwan/Indonezia), scor 7-6(4), 6-1. Partida a durat o oră și două minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set a fost unul foarte echilibrat, fiecare echipă având câte trei mingi de break nefructificate. Chiar dacă au servit împreună nouă ași (adversarii nu au reușit vreunul) și au condus cu 4-3 în tiebreak (având un mini-break în față), Marius și Marton au pierdut următoarele patru puncte și adversarii și-au adjudecat prima parte a meciului.

Setul secund a fost dominat complet de Cheng-Peng și Christopher, care au făcut două break-uri și și-au păstrat de fiecare dată serviciul, impunându-se după doar 17 minute de joc.

Marius va continua pe tabloul de simplu, unde a trecut spectaculos în primul tur de Stan Wawrinka, scor 3-6, 7-6(5), 6-4.

Hsieh și Rungkat îi pot avea drept adversari în sferturi pe Horia Tecău și Jean Julien-Rojer (principalii favoriți), care se vor confrunta cu Denys Molchanov și Igor Zelenay (Ucraina/Slovacia).

Turneul de la Sofia are loc în perioada 4-10 februarie 2019, este dotat cu premii în valoare totală de 524.340 de euro și face parte din categoria "ATP World Tour 250".