Monica Niculescu (100 WTA) a părăsit turneul WTA de la Hua Hin (Thailanda) în faza optimilor, jucătoarea noastră fiind învinsă de Magda Linette (98 WTA) deși își adjudecase primul set (6-4). Poloneza le-a câștigat pe următoarele două (6-3, 6-2), iar victoria i-a revenit după două ore și 30 de minute.

Monica NiculescuFoto: chinaopen.com.

Setul I

Monica a început meciul hotărâtă, iar slice-ul de forehand i-a dat mari bătăi de cap adversarei. La adăpostul acestei lovituri, Niculescu și-a putut construi punctele după cum și-a dorit, backhandul în forță făcând și el diferența în unele momente. Jucătoarea noastră s-a distanțat la 4-0, iar soarta primului set părea deja stabilită.

Pe fondul unei relaxări a Monicăi, Linette a câștigat primul game, iar apoi de la 1-5 a început o cursă de urmărire care părea să nu aibă nicio șansă de izbândă. Poloneza și-a câștigat serviciul în două rânduri, iar break-ul bifat a ajutat din plin la modificarea tabelei până la 5-4. După ce a cerut și sfaturile antrenorului Călin Ciorbagiu, Niculescu a închis manșa înainte ca aceasta să se complice: 6-4 (game alb pe propriul serviciu), după 47 de minute.

Set II

Imediat după ce a început setul al doilea cu un break, Monica a cerut un time-out medical (nu s-a simțit bine, i s-a luat inclusiv tensiunea). De acest moment a profitat poloneza, aceasta recuperându-și serviciul cedat mai devreme (1-1).

Magda a continuat pasajul bun, s-a distanțat la 4-2, iar apoi la 5-3. Sfătuită chiar de Călin Ciorbagiu (antrenorul ei) să nu mai stea atât de mult în schimburi de uzură, Niculescu a sfârșit prin a ceda setul al doilea, scor 6-3.

Setul III

Din păcate, jocul Monicăi a fost citit din ce în ce mai bine de Magda, iar poloneza și-a mai trecut în statistică încă un break. Linette a condus pe rând cu 3-1, 4-2, iar apoi s-a mai impus încă o dată contra serviciului (5-2). Nu a mai fost nimic de făcut pentru Niculescu, în pofida sfaturilor venite de la antrenorul său. După două ore și 30 de minute, Linette s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2.

Pentru faza optimilor bifată în Thailanda, Monica Niculescu va primi 3.400 de dolari şi 30 de puncte WTA în clasamentul de simplu.

Program sferturi:

G. Muguruza (1) vs D. Yastremska

Y. Wang vs M. Linette

A. Tomljanovic (6) vs S. Zheng (4)

V. Golubovic vs T. Zidansek.

Competiția de la Hua Hin (Thailanda) se desfășoară pe hard, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. Turneul este de categorie International și are premii totale de 250.000 de dolari. Campioana ediției de anul trecut este Timea Babos (Ungaria).