Sârbul Novak Djokovic, lider ATP, şi elveţianul Roger Federer, al treilea jucător ai lumii, îi pun la zid pe organizatorii de la Australian Open pentru decizia de a filma absolut tot ce se întâmplă în cadrul primului turneu de Grand Slam al anului, potrivit Mediafax.

Novak DjokovicFoto: ausopen.com

Ediţia din 2019 a competiţiei de la Antipozi a venit cu o noutate privind nivelul de mediatizare, camerele de luat vederi făcându-şi apariţia peste tot. De la teren, în zona vestiarelor şi a duşurilor, jucătorii sunt filmaţi 24/24. Iar detaliul nu-i convine lui Novak Djokovic: „Suntem conştienţi de faptul că sunt camere peste tot acum. Suntem filmaţi pe culoarul spre vestiare, în sala de gimnastică, am văzut filmări chiar şi din băi. Înţeleg ideea de a mediatiza evenimentul, dar mă deranjează unele lucruri. Sunt unii jucători, printre care şi modelul nostru favorit, Fabio Fognini, care umblă doar în prosop între duşuri şi vestiar. Acum sunt camere şi acolo.

Bănuiesc că în cazul femeilor este şi mai rău. De multe ori se întorc doar în halat, sau cu un prosop pe ele, de la duşuri. Nu te poţi duce cu toată geanta cu haine acolo. Sper din toată inima ca măcar atunci camerele să fie oprite. Mă simt de parcă am concura la Big Brother. Cred că nu avem ce face, trebuie să acceptăm asta”, a transmis Nole, completat de Roger Federer: „Nu e ca şi cum nu am fi fost filmaţi sau fotografiaţi şi până acum. Diferenţa e că acum sunt peste tot. Este imposibil să găseşti un loc

în care să ai parte de puţină linişte”.

Decizia e aplaudată de fani, care, astfel, sunt mai aproape de tot ceea ce se întâmplă cu favoriţii lor, însă a produs şi momente controversate. Petra Martic a fost surprinsă plângând la vestiare, imediat după înfrângerea cu Sloane Stephens, 6-7, 6-7, în turul al treilea.