​Sfert-finalistă în 2017 la Melbourne, Anastasia Pavlyuchenkova a produs cea mai mare surpriză din acest debut de Australian Open, după ce a învins-o pe Kiki Bertens (9 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-3, după o oră și 48 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă a început mai bine partida și, până la 5-1, olandeza părea să aibă partida sub control, rusoaica a dat un prim semn de revenire și, după ce a recuperat două game-uri (a pierdut cu 6-3 în primul set), s-a impus în actul secund realizând singurul break al setului. Rusoaica a avut nervii mai tari în setul decisiv unde a făcut trei break-uri (față de unul singur al adversarei). Anastasia a avut mai multe lovituri direct câștigătoare (28 față de 23) și s-a impus după un meci echilibrat.

În turul al treilea, Pavluychenkova o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich (31 WTA/Belarus), care a eliminat, de asemenea, o jucătoare mai bine clasată, pe Anett Kontaveit (20 WTA/Estonia), scor 6-3, 6-3. Anastasia a câștigat ambele confruntări directe cu Aliaksandra, disputate în 2018 (Miami și Tokyo).