Mihaela Buzărnescu a practicat un tenis spectaculos, cu multe lovituri minunate, semnele pentru următoarea perioadă fiind unele bune. Jucătoarea noastră a câștigat primul set al disputei cu Venus Williams, 7-6(3), iar în al doilea s-a aflat la un singur game distanță de victorie și calificarea în turul doi de la Australian Open (la 5-3 a servit pentru a închide meciul). Venus, sportivă cu mare experiență, a simțit momentul, a revenit și s-a impus în cele din urmă cu 6-2 în decisiv.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pentru prezența în primul tur de la Australian Open, Mihaela Buzărnescu va primi 75.000 de dolari australieni (54.000 de dolari americani) şi 10 puncte WTA.
  • Pentru Mihaela Buzărnescu a fost a doua prezență pe tabloul principal de la Australian Open. La ediția de anul trecut, românca a părăsit competiția tot în primul tur, fiind învinsă atunci de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-2, 6-3.
  • În runda a doua a competiției de la Melbourne, Venus Williams o va înfrunta pe franţuzoaica Alize Corne (locul 46 WTA), care a trecut de spaniola Lara Arruabarrena-Vecino (locul 86 WTA), scor 6-2, 6-2.
  • În vârstă de 38 de ani, Venus Williams se află la a 19-a prezență pe tabloul principal de la Australian Open. Americanca a ajuns de două ori în ultimul act al competiției, de fiecare dată fiind învinsă de Serena Williams (în 2003 și 2017).

Rezumatul meciului de pe Margaret Court Arena:

Setul I

Primul set a fost unul spectaculos, cu multe lovituri frumoase și risipă importantă de energie. Miki a dat încă din debutul partidei semne de revenire la forma care a ajutat-o să intre printre cele mai bune 30 de jucătoare ale lumii.

Americanca a avut șansa ei de a închide manșa, însă la 5-3 și-a pierdut serviciul la zero. Mihaela a egalat la 5, iar apoi disputa s-a dus în prelungiri, în tiebreak. Buzărnescu a fost jucătoarea cu mintea mai limpede, inspirată în momentele importante, iar tibreak-ul i-a revenit fără emoții: 7-3.

Setul II

Cu multă energie pozitivă în rachetă după câștigarea setului întâi, Mihaela a început perfect și manșa a doua, desprinzându-se la 2-0. Venus și-a ridicat însă imediat nivelul jocului, a fost agresivă la retur (a intrat mult în teren) și a profitat și de un game mai slab de serviciu al jucătoarei noastre (a reușit să egaleze la 2).

Din acest punct, s-a mers cap la cap până la 4-3, moment în care Miki a făcut break-ul. Buzărnescu a fost în situația de servi pentru a închide meciul (5-3). Emoțiile și-au făcut însă apariția, iar o jucătoare cu experiența lui Venus a simțit imediat oportunitatea și a făcut rebreak-ul la zero (5-4). Renăscută din propriile îndoieli, Venus a speculat din plin momentul și a egalat la 5.

Mihaela a trecut peste momentul mai dificil la serviciu și s-a apropiat încă o dată la un singur game distanță de calificarea în turul doi de la Australian Open (6-5). Venus a fost sigură la serviciu, iar manșa s-a dus în tiebreak, la fel ca și primul set.

Din păcate, Venus a fost jucătoarea mai bună în tibreak: a greșit mai puțin, a făcut pasul la fileu, a obligat-o pe Mihaela să greșească. A fost într-un final 7-3 pentru americancă, iar partida de pe Margaret Court Arena va avea nevoie de un set decisiv pentru a putea fi stabilită învingătoarea.

Setul III

Pierderea setului a trimis-o pe Miki într-o zonă mai cenușie din punct de vedere mental, iar acest lucru s-a resimțit din plin pe teren. Venus și-a făcut serviciul, iar apoi a bifat break-ul după ce la avantaj Buzărnescu a comis o dublă greșeală (2-0).

La 3-0 pentru Venus (cu un singur break însă), apare și Mihaela pe tabelă, după un game de serviciu nu lipsit de emoții (3-1). Buzărnescu a avut o minge de break, însă nu a reușit să-și managerieze cum trebuie emoțiile, iar șansa a fost, din păcate, ratată (4-1 pentru Venus).

Buzărnescu a trecut cu bine peste un nou moment dificil: Venus a avut, la 4-1, două mingi de break (15-40), însă Miki a reușit să le anuleze grație serviciului și forehandului. Americanca a rămas în game-ul următor după ce a reușit un serviciu perfect la teu, iar astfel mingea de break a Mihaelei s-a evaporat (5-2). Buzărnescu nu a mai făcut față presiunii, iar Venus a închis meciul pe serviciul adversarei (6-2).

Statistica partidei Venus Williams vs Mihaela Buzărnescu:

Ași: 2-5

Duble greșeli: 6-2

Lovituri câștigătoare: 41-34

Erori neforțate: 40-31

Puncte câștigate cu primul serviciu: 68% (47/69) - 66% (42/64)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 47% (18/38) - 39% (15/38)

Puncte de break salvate: 50% (3/6) - 29% (2/7)

Puncte de break câștigate: 71% (5/7) - 50% (3/6)

Total puncte câștigate: 53% (110/209) - 47% (99/209)

Durata partidei: 2h 39min.