Mihaela Buzărnescu (finalistă în 2018) a părăsit turneul WTA de la Hobart în runda inaugurală, jucătoarea noastră fiind învinsă după un meci de mare luptă de Belinda Bencic (Elveția, locul 55 WTA). După două ore și 37 de minute, elvețianca s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 25 WTA și cap de serie numărul doi, Mihaela a fost trasă în jos în primul rând de de propriul serviciu (a comis șapte duble greșeli), procentajele sale fiind mici: 55% pe primul și doar 38% pe al doilea. Acest lucru i-a conferit un avantaj important adversarei la retur, Belinda profitând în cele din urmă.

Victoria o duce pe Belinda în turul doi al competiției, sportiva din Elveția având acum 2-1 în meciurile directe cu Mihaela.

Pentru parcursul de la Hobart, Buzărnescu va primi un punct în clasamentul WTA de simplu și un cec în valoare de 2.100 de dolari.

"A fost un meci cu multe suișuri și coborâșuri, ma așteptam la o partidă grea. Toate disputele sunt grele, însă aceasta a fost și mai grea și din cauza vântului" - Belinda Bencic.

În clasamentul virtual al WTA, Buzărnescu a coborât o poziție, până pe 26, după ce a pierdut 120 de puncte acumulate la turneul de anul trecut.

Turneul de la Hobart face parte din categoria International, se dispută în perioada 7-12 ianuarie 2019, are premii totale în valoare de $250.000, iar directorul competiției este Darren Sturgess. Ultima campioană este Elise Mertens (6-1, 4-6, 6-3 cu Mihaela Buzărnescu).