Simona Halep va debuta în sezonul 2019 cu o partidă dificilă, urmând să se confrunte în turul al doilea al turneului de la Sydney cu australianca Ashleigh Barty (15 WTA), jucătoare care a învins-o pe Jelena Ostapenko.

HotNews.roFoto: Hotnews

Barty s-a impus în fața letonei după doar o oră și 13 minute de joc, scor 6-3, 6-3.

Simona Halep și Ashleigh Barty s-au mai întâlnit de două ori, în 2018. Sportiva noastră a câștigat de fiecare dată: 6-4, 6-1 la Montreal (semifinale) și 7-5, 6-4 la Cincinnati (optimi).

Partida dintre cele două va avea loc miercuri, în jurul orei 06:00.

În cazul unui succes în confruntarea cu australianca, Halep ar putea da în turul al treilea (dacă se respectă supremația capilor de serie) peste Elise Mertens (Belgia, 12 WTA).

Ipoteticul traseu ar putea să le mai conțină pe Sloane Stephens (SUA, 6 WTA) în semifinale, iar în finală pe Angelique Kerber (Germania, 2 WTA)/ Petra Kvitova (Cehia, 7 WTA).

De-a lungul timpului, Simona a mai evoluat doar de două ori la turneul de la Sydney: în 2014 a fost eliminată în turul întâi, iar apoi în 2016 a ajuns până în semifinale.

Ce a spus Halep înainte de debut

"E puțin (n.r. o singură apariție înainte de Australian Open), chiar mă gândeam că anul trecut aveam 10-15 meciuri înainte de Melbourne. Anul acesta, emoțional a fost destul de greu. Am preferat să stau acasă, să iau o pauză mai lungă și să văd ce pot să fac în Australia. Nu am niciun obiectiv. Vreau să fiu sănătoasă, să dau tot ce pot pe teren, să intru în ritm, pentru că e nu e ușor după o pauză foarte mare, și de ce nu, să câștig niște meciuri" - Simona Halep.

Turneul de la Sydney face parte din categoria "Premier" și are premii totale în valoare de $823.000. Se dispută în perioada 7-12 ianuarie, pe suprafață hard și este ultima repetiție înainte de Australian Open, primul Grand Slam al anului. Directorul turneului este Lawrence Robertson, iar ultima câștigătoare este Angelique Kerber (6-4, 6-4 cu Ashleigh Barty).