Monica Niculescu (99 WTA) a fost eliminată în sferturile turneului de la Shenzhen, după ce a fost învinsă de favorita publicului Yafan Wang (70), scor 2-6, 7-6(4), 6-1. Partida a durat două ore și 20 de minute.

Monica NiculescuFoto: shenzenopen.com

După un început echilibrat, în care fiecare jucătoare și-a făcut serviciul până la 3-2, Monica a reușit două break-uri și s-a impus cu 6-2 în primul set.

Setul secund a debutat la fel, cu servicii bune până la 3-2 și break pentru Monica, însă de data aceasta Wang a răspuns bine și a recuperat rapid. Fiecare jucătoare a câștigat încă o dată pe serviciul advers (Monica a servit pentru meci la 5-3, game în care scorul a fost și 40-40), iar setul a ajuns în tiebreak. Niculescu a început mai bine, a făcut un mini-break și a condus cu 2-0, însă Yafan a avut o revenire extraordinară și a câștigat șase puncte consecutive (la un moment dat Monica a căzut în genunchi). Au urmat două puncte de set salvate de româncă, însă jucătoarea de pe locul 70 WTA a închis cu o lovitură în lung de linie.

Setul decisiv a fost unul de coșmar pentru jucătoarea noastră. Chinezoaicei i-au intrat toate loviturile în lung de linie și încrederea Monicăi a scăzut treptat. Chiar dacă Niculescu a salvat două mingi de meci la 5-0, Yafan Wang s-a impus cu 6-1 și s-a calificat în semifinalele competiției.

Pentru prezența în sferturi, Monica a câștigat un cec în valoare de 13.121 de dolari și 60 de puncte cu ajutorul cărora va urca până pe locul 88 în clasamentul WTA (salt de 11 poziții). În semifinale, Wang se va întâlni cu Aryna Sabalenka, jucătoare care a trecut de Maria Sharapova (care s-a retras în setul secund).

Turneul de la Shenzhen, de categorie "International" se dispută în perioada 30 decembrie 2018 - 5 ianuarie 2019 și are premii totale în valoare de 750.000 de dolari. Simona Halep este deținătoarea trofeului atât la simplu, cât și la dublu, alături de Irina Begu.