Austriacul Dominic Thiem a obținut prima victorie de la această ediție a Turneului Campionilor, după ce l-a învins în două seturi, scor 6-1, 6-4, pe Kei Nishikori. În urma acestui rezultat, ambii jucători mai păstrează șanse de calificare, în funcție de cum se va termina confruntarea dintre Roger Federer și Kevin Anderson (sud africanul a obținut biletul pentru semifinale).

HotNews.roFoto: Hotnews

Victoria surprinzătoare cu Roger Federer a rămas până la urmă singura bilă albă din evoluția lui Kei Nishikori la Turneul Campionilor de la Londra. Față de partida anterioară (0-6, 1-6 cu Kevin Anderson), Kei a adunat mai multe game-uri contra lui Dominic, dar senzația a fost aceea de jucător care și-a atins limitele pe final de sezon (fizice în primul rând, apoi mentale).

Japonezul a comis și contra lui Thiem multe erori neforțate (41 la număr), iar austriacul a profitat de moment și s-a impus în două seturi.

Atât Dominic cât și Kei păstrează șanse matematice în funcție de rezultatul partidei dintre Roger Federer și Kevin Anderson (va începe la ora 22).

Rezultate consemnate în Grupa Lleyton Hewitt:

Kevin Anderson - Dominic Thiem 6-3, 7-6(10)

Kei Nishikori - Roger Federer 7-6(4), 6-3

Kevin Anderson - Kei Nishikori 6-0, 6-1

Roger Federer vs Dominic Thiem 6-2, 6-3

Dominic Thiem - Kei Nishikori 6-1, 6-4

Clasament:

1 Kevin Anderson 2/2 (victorii/înfrângeri) / 4-0 seturi

2 Roger Federer 1/1 (2-2)

3 Kei Nishikori 1/2 (2-4)

4 Dominic Thiem 1/2 (2-4).

Grupa Lleyton Hewitt

[2] Roger Federer (SUI)

[4] Kevin Anderson (RSA)

[6] Dominic Thiem (AUT)

[7] Kei Nishikori (JPN)

Grupa Guga Kuerten

[1] Novak Djokovic (SRB)

[3] Alexander Zverev (GER)

[5] Marin Cilic (CRO)

[8] John Isner (USA)

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Karen Khachanov și Borna Coric sunt cele două rezerve ale turneului (în cazul unei accidentări, Karen va fi prima rezervă, iar Borna a doua).

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.