Caroline Wozniacki a bifat primul succes la Turneul Campioanelor (Grupa Albă de la Singapore), favorita Simonei Halep la câștigarea competiției (datorită suprafeței de joc care îi favorizează stilul defensiv) impunându-se în trei seturi, scor 7-5, 3-6, 6-2, în disputa cu Petra Kvitova.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un prim set în care Wozniacki a închis setul la a doua tentativă (la 5-3 a servit pentru a câștiga manșa, dar după ce a fost egalată la 5 s-a impus până la urmă cu 7-5), Kvitova a mai închis din erorilor neforțate, iar setul al doilea i-a revenit sportivei din Cehia după ce a bifat nu mai puțin de patru break-uri (este adevărat că și-a pierdut și ea de două ori serviciul), scor 6-3.

Depășită din punct de vedere fizic (este cunoscut faptul că Wozniacki este o adevărată maratonistă), Petra a încercat să scurteze punctele, a forțat mult și a contabilizat destule erori neforțate. De cealaltă parte, daneza a încercat in răsputeri să lungească schimburile. În aceste coordonate, Kvitova a fost pradă ușoară în fața defensivei adversarei, iar decisivul i-a revenit campioanei en-titre cu 6-2. Meciul a durat două ore și 19 minute.

S-au disputat până acum în Grupa Albă:

Caroline Wozniacki - Petra Kvitova 7-5, 3-6, 6-2

Elina Svitolina - Petra Kvitova 6-3, 6-3

Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki 6-2, 6-4

Aici poți vedea ultimul punct al partidei Wozniacki vs Kvitova:

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.