​Karolina Pliskova (a cincea favorită) a câștigat duelul cu Caroline Wozniacki (Danemarca, cap de serie numărul doi) de la Turneul Campioanelor, contând pentru Grupa Albă a competiției de la Singapore, scor 6-2, 6-4. Jucătoarea din Cehia a închis partida la a treia oportunitate, cu un as.

Karolina PliskovaFoto: wtafinals.com

Partida a durat o oră și 35 de minute.

Karolina Pliskova a fost mult mai calmă în timpul partidei și a gestionat bine momentele cheie, reușind să salveze zece mingi de break (Wozniacki nu a câștigat vreun game pe serviciul advers).

Aceasta este a patra victorie a Karolinei Pliskova în fața Carolinei Wozniacki. Daneza a câștigat celelalte șase partide directe. Cele două și-au împărțit victoriile în ultimele opt înfruntâri.

Statistica partidei dintre Karolina Pliskova și Caroline Wozniacki:

Ași: 4-3

Duble greșeli: 1-3

Lovituri câștigătoare: 22 - 20

Greșeli neforțate: 21- 17

Puncte de break câștigate: 3/10 - 0/10

Puncte câștigate cu primul serviciu: 30/44 (68%) - 29/46 (63%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 14/22 (64%) - 9/21 (43%)

Total puncte câștigate: 73/133 - 60/11

Durata meci: 1 oră și 35 de minute

Vezi aici asul reușit de Karolina Pliskova în finalul partidei:

Tot duminică a avut loc cealaltă confruntare din Grupa Albă, undeElina Svitolina a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-3, pe Petra Kvitova.

Luni au loc primele partide din Grupa Roșie. Naomi Osaka (Japonia) o va întâlni pe Sloane Stephens (SUA), la ora 14:30, în timp ce Angelique Kerber (Germania) va da piept cu Kiki Bertens (Olanda), la ora 16:00.

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.

Televizare

Competiția din Singapore va putea fi urmărită în direct pe Digisport, iar unele dispute vor fi LiveText pe HotNews.ro.

Puncte și bani la Turneul Campioanelor

Simplă prezența la competiția de la Singapore înseamnă un cec în valoare de 151.000 de dolari pentru fiecare din cele opt sportive. Apoi, o victorie în faza grupelor este recompesata cu 263.000 de dolari.

Calificarea în semifinale aduce în plus pe lângă ceea ce s-a câștigat deja un cec în valoare de 40.000 de dolari. Finalista de la Singapore va mai primi un cec de 590.000 de dolari (pe lângă ceea ce a adunat deja), în timp ce marea câștigătoare își va adaugă un cec în valoare de 1,75 milioane de dolari.

O victorie în faza grupelor aduce 250 de puncte, iar o înfrângere 125. Finalista va primi în plus 330 de puncte, iar câștigătoarea un bonus de 750 de puncte.