Roger Federer, locul 2 ATP, l-a criticat pe arbitrul Mohamed Lahyani, pentru modul în care l-a mobilizat pe Nick Kyrgios la meciul cu Pierre-Hugues Herbert, din turul al doilea al US Open, transmite News.ro.

Roger FedererFoto: usopen.org

"Nu este rolul arbitrului să coboare din scaun. Nu te duci şi vorbeşti aşa. Înţeleg ce voia să facă. S-a comportat cum s-a comportat. Tu, ca arbitru de scaun, iei decizii din scaun, fie că îţi place, fie că nu îţi place. Dar nu te duci şi vorbeşti aşa, în opinia mea. Nu ştiu ce a spus, nu-mi pasă ce a spus. Nu a fost numai , . Du-te înapoi pe scaun! A stat acolo prea mult. A fost o conversaţie şi conversaţiile schimbă stările de spirit. De aceea nu se va mai întâmpla şi toată lumea ştie asta", a declarat Roger Federer, potrivit news.com.au.

Federer va evolua în turul al treilea al US Open chiar împotriva lui Kyrgios.

Mohamed Lahyani a fost unul din personajele centrale ale zilei de la US Open, arbitrul (unul din cei mai apreciați din circuit) ieșind în evidență printr-un gest rar întâlnit în sportul alb: a coborât din scaun și a discutat cu Nick Kyrgios în cursul unui schimb de terenuri. Suedezul s-a postat în fața scaunului australianului, discuția semănând mai degrabă cu "on-court coaching" de la feminin.

În acel moment, Nick era condus de adversarul său cu 6-4 și 3-0. Întâmplător sau nu, australianul a revenit și l-a învins pe Pierre-Hugues Herbert în patru seturi, scor 4-6, 7-6(6), 6-3, 6-0.