Simona Halep (1 WTA) a câștigat pentru a doua oară în carieră turneul Rogers Cup de la Montreal, după o partidă extrem de echilibrată, cu multe răsturnări de situație și poate una dintre cele mai frumoase din acest sezon. Liderul mondial a învins-o în trei seturi pe americanca Sloane Stephens (3 WTA), scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, după două ore și 40 de minute de tensiune și tenis spectacol.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este minunat să pot vorbi din nou la ceremonia de premiere, din postura de câştigătoare. Simt că mi-am atins cel mai bun nivel de joc chiar dacă am venit după o pauză lungă. Mă simţeam aproape moartă după prima zi, dar am luptat. Sloane, este o plăcere să joc cu tine, mă faci mereu să joc cât mai bine. Staff-ului meu vreau să-i transmit că am fost puţin nebună în teren azi, iertaţi-mă, dar hai să mai facem asta, e minunat", a declarat Halep la ceremonia de premiere.

Ce a spus Sloane Stephens:

"Să joci tenis este dificil, dar este mai distractiv când joci în faţa unui astfel de public. Chiar dacă am pierdut, am iubit fiecare minut pe teren şi am dat totul. Sunt tristă că am pierdut, dar nu e rău, am pierdut în faţa locului 1 mondial. A fost o binecuvântare să joci peste două ore în faţa numărului 1 mondial", a declarat Stephens, la festivitatea de premiere de după finala de la Montreal.

  • Pentru succesul de la Montreal, Halep a fost recompensată cu 519.480 de dolari şi 900 de puncte. Stephens a primit 252.425 de dolari şi 585 de puncte.
  • Halep și-a trecut în palmares al 18-lea trofeu al carierei și al treilea din acest an, după cele de la Shenzhen și Roland Garros. Liderul mondial a mai disputat alte două finale în 2018, la Australian Open și Roma.
  • Simona Halep s-a mai impus la Rogers Cup în 2016 (7-6(2) 6-3 cu Madison Keys), iar în 2015 a pierdut în ultimul act în faţa elveţiencei Belinda Bencic, după ce a abandonat în decisiv.
  • Sloane Stephens rămâne cu șase turnee în palmares. Americanca a pierdut două finale în cariera sa, ambele în fața Simonei Halep (la Roland Garros și Rogers Cup).

Palmaresul celor două jucătoare:

Simona Halep a câștigat de-a lungul carierei 18 turnee: Rogers Cup (Premier 5) Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA) - 2018, Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), București (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Simona a mai jucat 14 finale: la Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

Sloane Stephens a câștigat 6 turnee: 2018 - Miami (Premier Mandatory); 2017 - US Open (Grand Slam); 2016 - Auckland (Internațional), Acapulco (Internațional), Charleston (Premier); 2015 - Washington DC (Internațional).

Rezumatul meciului Simona Halep vs Sloane Stephens:

Mesajul transmis de Simona Halep pentru fanii români care au scandat împotriva PSD:

Ultimul punct al partidei Halep vs Stephens:

Statistica meciului Halep vs Stephens:

Ași: 4-0

Duble greșeli: 7-4

Lovituri câștigătoare: 22-29

Erori neforțate: 43-40

Puncte câștigate cu primul serviciu: 59% (50/85) - 63% (45/72)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 25% (8/32) - 23% (7/31)

Puncte de break salvate: 58% (11/19) - 56% (9/16)

Puncte de break câștigate: 44% (7/16) - 42% (8/19)

Total puncte câștigate: 50% (109/220) - 50% (111/220)

Durata partidei: 2 h 40 min.

Desfășurarea livetext a finalei de la Montreal:

6:4 Halep incepe perfect. Serviciu la exterior si un forehand superb in lung de linie (15-0). Romanca gaseste foarte bine coltul terenului, Sloane nu are raspuns (30-15). Serviciu excelent al iderului mondial, Stephens nu mai poate returna. Inca o minge de meci (a patra), poate va fi cu noroc de data aceasta. Simona pune capat finalei de la Montreal cu un as si isi adjudeca pentru a doua oara in cariera trofeul.

5:4 O eroare a americancei ii aduce Simonei alte doua mingi de meci(15-40).Stephens serveste bine si Halep returneaza in afara terenului. Sloane pare sa aiba raspuns la orice in aceste momente, face pasul in teren si inchide punctul cu voleul. Ambele mingi de meci au fost salvate de Stephens. Ajutata de serviciu, americanca pune capat game-ului si se apropie la 5-4. Halep va servi inca o data pentru castigarea finalei.

5:3 La minge de meci, Simona comite o noua dubla greseala. Sloane nu renunta, iar Halep trimite in fileu - minge de break pentru americanca. Halep trimite la limita, americanca cere challenge si se dovedeste ca mingea era in afara terenului. Stephens se apropie la 5-3.

Stephens cere interventia antrenorului sau, care o sfatuieste sa nu se gandeasca la scor, sa joace punct cu punct.

5:2 Dubla greseala comisa de americanca (15-30). Stephens scapa apoi o minge in afara terenului, iar Halep beneficiaza de doua mingi de break. Vine o eroare cu forehand-ul din partea numarului trei mondial, iar Halep se distanteaza la 5-2. Liderul mondial este la un singur game distanta de castigarea trofeului de la Montreal.

4:2 As pentru Simona, al doilea al sau in aceasta finala. Stephens trimite mult in afara terenului (30-0). Din tribune se aude "Hai, Romania!". Sloane profita de o minge mai moale a Simonei si isi adjudeca punctul. Al doilea as al liderului mondial in acest game (40-15). Dupa ce romanca ia la tinta fileului, Sloane reuseste o lovitura excelenta in lung de linie (40-40). Halep nu se complica si inchide game-ul. Se face 4-2 pentru jucatoarea noastra.

3:2 Condusa cu 40-0, Simona Halep a revenit spectaculos si si-a adjudecat apoi cinci puncte consecutive. Break pentru Halep, care trece din nou in avantaj in setul decisiv.

2:2 Simona vine foarte bine la fileu si inchide punctul cu un voleu superb (15-30). Halep trimite la limita, dar scapa mingea in afara terenului (30-40). Liderul mondial cere challenge si da din nou semne de nervozitate. Stephens profita si face break-ul la prima oportunitate.

2:1 In unele momente impresia e aceea ca protestul de la Bucuresti s-a mutat la Montreal. Din tribune se striga impotriva PSD-ului. Stephens se impune la zero pe propriul serviciu si apare pentru prima data pe tabela in acest set.

2:0 Halep scapa de putin o minge in afara terneului (0-30), insa vine apoi si randul americancei sa greseasca (15-30). Simona se apara foarte bine si o obliga pe Sloane sa loveasca la limita, iar aceasta greseste (30-30). Un schimb lung de mingi ii revine jucatoarei de pe locul trei mondial, care are si prima minge de break din acest set. Simona este ajutata de serviciu, egalitate. Halep variaza inaltimea mingilor, iar adversara trimite in fileu. Simona pune o scurta care prinde banda fileului si aterizeaza in terenul advers. Se face 2-0 pentru Halep.

1:0 Setul decisiv a inceput cu Stephens la serviciu. Un forehand ratat complet de americanca (0-15). Stephens gaseste un unghi foarte bun, o impinge pe Simona mult in afara terenului, iar punctul ii revine. Un schimb lung de mingi este adjudecat de Simona, dupa ce Stephens scapa de putin mingea in afara terenului (15-30). Serviciu bun al lui Stephens, care apoi inchide punctul cu un forehand in lung de linie (30-30). Americanca rateaza cu reverul - minge de break pentru Halep. Stephens este pusa in dificultate de un lob al Simonei si trimite mult in afara terenului. Inceput perfect pentru Halep.

Halep resimte dureri la piciorul stang si a cerut time-out medical inainte de debutul setului decisiv.Din fericire, nu e este nimic grav, Simona este cu zambetul pe buze.

3:6 Simona Halep cedeaza dupa un game extrem de spectaculos, in care a salvat si trei mingi de set. Americanca a profitat de cea de-a patra sansa si a pus capat setului dupa 38 de minute. Ambele jucatoare au punctat la impresia artistica in acest game, avem o finala de poveste la Montreal.

3:5 Stephens raspunde tot cu un game alb pe propriul serviciu. Halep va servi pentru a ramane in acest set.

3:4 Halep serveste impecabil, nimic de facut pentru Stephens. Game alb reusit de liderul mondial, care se mentine la un game distanta de americanca.

2:4 Stephens trimite cu forehand-ul mult in afara terenului, iar Halep are sansa de a egala scorul pe tabela (15-40). Americanca isi deschide foarte bine terenul, iar Halep nu mai poate ajunge la o minge trimisa in cross de adversara sa - prima minge de break este salvata. Stephens anuleaza si cea de-a doua sansa a liderului mondial, cu o minge pusa direct pe linia de fund a terenului. Dupa un forehand in cross al americancei, Halep nu mai poate pune mingea in teren, iar game-ul se duce in contul lui Stephens.

2:3 Halep reuseste sa-si faca serviciul pentru prima oara in acest setsise apropie la un singur game de Stephens. Americanca are insa avantajul un break.

1:3 De data aceasta Stephens nu mai are probleme la serviciu. Bifeaza un game alb si se distanteaza la 3-1.

1:2 Impinsa mult in spatele liniei de fund, Simona comite o noua eroare (15-30). Are din nou criza de nervi, arunca o minge de data aceasta. Fileul ii da batai de cap jucatoarei noastre, alte doua mingi de break pentru americanca. Liderul mondial incheie cu o noua dubla greseala (a cincea a sa in acest meci), iar Stephens revine in avantaj.

1-1 Halepreactioneaza excelent si se impune la zero pe serviciul adversarei. Romanca a fost ajutata si de numeroasele erori ale lui Stephens, care a imprastiat lovituri in afara terenului.

0:1 Setul al doilea a inceput cu Halep la serviciu.Sloane profita de erorile Simonei si se duce rapid la 30-0. Halep isi schimba racheta si castiga apoi primul punct. Halep incearca o lovitura in cross, dar scapa mingea in afara terneului - doua sanse de break pentru americanca. Stephens fructifica prima minge de breaksi conduce cu 1-0 in setul al doilea.

7-6 (6) Halep trimite in doua randuri in fileu si da cu racheta de pamant. Este 3-0 pentru Stephens. Revereul in lung de linie ii aduce Simonei primul minibreak: 4-1 pentru Stephens. Vine insa a treia dubla greseala a liderului mondial in acest meci: 5-1 pentru americanca. Jucatoarea noastra reuseste doua puncte consecutive si se apropie la 5-3. Stephens loveste cu rama, este 5-4 pentru americanca. Din pacate, Halep comite inca o dubla greseala: 6-4 pentru Sloane. Halep salveaza a treia minge de set a americancei, cu o minge la limita. Cu putin ajutor si din partea fileului, Halep salveaza si cea de-a patra minge de set. Punct superb reusit de Simona, finalizat cu o lovitura direct pe linie - prima minge de set pentru liderul mondial.Halep serveste impecabil, se impune cu 8-6 si isi adjudeca primul act al finalei de la Montreal, dupa o ora si 12 minute de joc.

6:6 Dupa ce salveaza doua mingi de set ale adversarei, Simona smulge ropote de aplauze in urma unui punct absolut exceptional. Halep a incheiat punctul cu o minge pusa lejer in terenul ramas liber, dupa ce Stephens a alergat pentru a salva o minge din lateral. Darren Cahill a aplaudat in picioare executia elevei sale. Jucatoarea noastra inchide in cele din urma game-ul si trimite setul la tie break.

5:6 Dupa o serie de trei break-uri consecutive (doua pentru Stephens, unul pentru Halep), americanca isi face serviciul fara emotii si conduce cu 6-5.

5:5 Sloane Stephens reuseste break-ul dupa ce a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei. Americanca s-a impus in cele din urma la 15, iar primul set se prelungeste. Sloane loveste din ce in ce mai puternic, iar romanca este pusa in dificultate.

5:4 Simona pare mai concentrata in aceste momente si isi procura doua mingi de break, insa Sloane revine si anuleaza ambele sanse ale liderului mondial. O noua eroare neprovocata din partea lui Stephens si vine a treia minge de break pentru Halep. Cu putin ajutor din partea fileului, Halep inchide cu un forehand in cross si va servi pentru castigarea primului set.

4:4 Dupa o discutie cu Darren Cahill, Simona isi cedeaza extrem de usor serviciul, dupa un game in care a comis si o dubla greseala. Stephens reuseste sa egaleze situatia pe tabela, dupa ce a fost condusa cu 4-1. In dialogul cu Darren, Simona s-a aratat extrem de nemultumita de jocul ei, afirmand ca pierde prea usor unele puncte.

4:3 Prima dubla greseala a meciului este comisa de Sloane Stephens (30-15). Serviciul o ajuta insa pe americanca (40-15). Halep puncteaza superb pe contre-pied (40-30). Americanca isi pregateste o lovitura in lung de linie, insa nu poate trece mingea peste fileu (40-40). Halep alearga dintr-o parte in alta a terenului si isi adjudeca din nou un schimb lung de mingi - sansa de break pentru romanca. Americanca anuleaza mingea de break a jucatoarei noastre, insa vine un retur fantastic al Simonei - a doua minge de break. Sloane inchide in cele din urma game-ul si se apropie la 4-3 pe tabela.

4:2 In pauza dintre game-uri, Sloane Stephens a cerut interventia antrenorului sau. Americanca nu gaseste inca solutii la jocul liderului mondial.Stephens incearca sa varieze loviturile, iar Halep rateaza complet cu forehand-ul (0-30). Serviciu bun al Simonei, se face 30-30. Vine prima minge de break din acest game pentru americanca, insa fileul tine cu Halep. Jucatoarea noastra rateaza incredibil din apropierea fileului - o noua minge de break. Halep serveste insa excelent, iar americanca returneaza in afara terenului - o noua egalitate. Halep rezista foarte bine in defensiva si castiga meritat un schimb lung de mingi. Sloane nu renunta la acest game, este din nou egalitate. Stephens gaseste un unghi incredibil si face rost de o noua minge de break. Halep nu mai poate face nimic de data aceasta, minge pe linie trimisa de americanca. Se face 4-2.

4:1 Halep se apara excelent, iar cea care greseste este Sloane Stephens (15-30). Vine insa un rever de exceptie al americancei (30-30). Stephens ajunge la o minge trimisa de Halep in lung de linie, insa ia la tinta fileul - minge de break pentru liderul mondial. Romanca inchide game-ul cu o lovitura superba, pe linie.

3:1 Simona trimite prea lung cu forenhad-ul (15-15), urmeaza insa un serviciu bun (30-15). Americanca incearca sa o impinga pe Halep tot mai mult in spatele liniei de fund a terenului, iar jucatoarea noastra greseste in cele din urma. Halep controleaza foarte bine punctul, dar o eroare cu revereul ii aduce prima minge de break americancei. Stephens trimite mult prea puternic, iar mingea se duce in afara terneului (40-40). Simona face pasul in fata si nu ii da nicio sansa adversarei - ce punct frumos! As al Simonei. Este 3-1 pentru liderul mondial.

2:1 Primul punct din acest game ii revine Simonei, dupa ce mingea trimisa de americanca s-a oprit in plasa fileului. Urmeaza o eroare nefortata cu reverul a lui Stephens (0-30). Numarul 3 WTA scapa de putin o minge dincolo de linia de fund a terenului - trei mingi de break pentru Halep. Returul Simonei nu gaseste terenul, o prima minge de break salvata. Halep sta foarte bine pe picioare, iar Stephens ia inca o data la tinta fileul. Break pentru Halep, care conduce cu 2-1.

1:1 Simona isi construieste foarte bine punctul si loveste superb cu forehand-ul in lung de linie (15-15). Americanca greseste in doua randuri, trimitand in afara terenului (40-15). Halep isi adjudeca game-ul, dupa o noua eroare a adversarei.

0:1 Partida a inceput cu Sloane Stephens la serviciu. Retur prea lung al Simonei, primul punct ii revine americancei. Sloane nu poate trimite o minge peste fileu (15-15), insa vine si o eroare din partea liderului mondial. Forehand in cross al americancei, nimic de facut pentru Simona. Stephens rateaza un lung de linie (40-30). Primul game se duce in contul lui Stephens, dupa o eroare cu reverul a jucatoarei noastre.

Jucatoarea noastra este sustinuta si de manifestanții din Piața Victoriei. Aici poti urmari desfasurarea protestului.

Juan Zhang este arbitrul din scaun al partidei.

Halep si Stephens sunt la incalzire.

Calificată în a cincea sa finală de simplu din acest an, Simona Halep se află în faţa celui de-al treilea trofeu. În ultimul act al turneului Rogers Cup de la Montreal, liderul mondial se va duela cu americanca Sloane Stephens (3 WTA), pe care a învins-o ultima dată în finala de la Roland Garros. Partida poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep conduce cu 6-2 în întâlnirile directe cu Sloane Stephens. Ultima victorie obținută în fața americancei i-a adus Simonei primul său trofeu de Grand Slam, la Roland Garros (scor 3-6, 6-4, 6-1).

Liderul mondial a câștigat ultimele cinci confruntări cu americanca de 25 de ani. Trei dintre ele s-au jucat pe hard, la Miami (2015), Washington (2017) și Cincinnati (2017).

Simona Halep vs Sloane Stephens, istoricul întâlnirilor directe: 6-2

2012: Barcelona (Turul I - zgură): 6-4, 6-4 pentru Halep

2013: Hobart (Optimi - hard): 6-4, 6-0 pentru Stephens

2013: Australian Open (Turul I - hard): 6-1, 6-1 pentru Stephens

2014: Roland Garros (Optimi - zgură): 6-4, 6-3 pentru Halep

2015: Miami (sferturi - hard): 6-1, 7-5 pentru Halep

2017: Washington (Turul I - hard): 7-6 (3), 6-0 pentru Halep

2017: Cincinnati (Semifinale - hard): 6-2, 6-1 pentru Halep

2018: Roland Garros (Finala - zgură): 3-6, 6-4, 6-1 pentru Halep.

Parcursul celor două jucătoare până în finala de la Montreal:

Simona Halep

Turul I: Bye

Turul II: 7-6 (9), 4-6, 7-5 cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 28 WTA), după trei ore și 10 minute

Optimi: 6-2, 6-2 cu Venus Williams (SUA, 14 WTA), după o oră și 14 minute

Sferturi: 7-5, 6-1 cu Caroline Garcia (Franța, 6 WTA), după o oră și 28 de minute

Semifinale: 6-4, 6-1 cu Ashleigh Barty (Australia, 16 WTA), după o oră și 11 minute.

Sloane Stephens

Turui I: Bye

Turul II: 6-0, 6-2 cu Francoise Abanda (Canada, 191 WTA), după o oră și 20 de minute

Optimi: 6-2, 7-5 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 27 WTA), după o oră și 31 de minute

Sferturi: 6-2, 6-2 cu Anastasija Sevastova (Letonia, 19 WTA), după o oră și 10 minute

Semifinale: 6-3, 6-3 cu Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA), după o oră și 40 de minute.

Simona Halep va disputa la Montreal a 32-a finală din carieră și a cincea din acest an, după cele de la Shenzhen, Australian Open, Roma și Roland Garros. În vârstă de 25 de ani, Stephens se află doar la a opta finală din carieră. În acest an, americanca a mai ajuns în ultimul act la Miami (a învins-o pe Jelena Ostapenko, scor 7-6(5), 6-1) și la Roland Garros (singura finală pierdută în carieră).

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.