România are trei reprezentante în turul doi de la Rogers Cup (Premier 5), toate urmând să joace în această noapte. Prima va intra în scenă Mihaela Buzărnescu cu încă un duel cu Elina Svitolina (al treilea din acest an). Îi urmează Sorana Cîrstea (confruntare cu Venus Williams) și Simona Halep (dispută cu Anastasia Pavlyuchenkova).

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Ordinea meciurilor:

Mihaela Buzărnescu (20 WTA) vs Elina Svitolina (5 WTA)

Cel mai bun loc în carieră: 20-3

În al doilea meci de pe "Banque Nationale", Mihaela Buzărnescu se va întâlni încă o dată (a treia oară în acest an) cu Elina Svitolina. Învinsă în două rânduri (la Roland Garros și Birmingham), sportiva din Ucraina a gândit cu siguranță un plan pentru anihilarea jocului Mihaelei. Rămâne de văzut dacă Miki va putea să fie la înălțime din punct de vedere fizic (a jucat foarte mult în acest an) și dacă va avea inspirația necesară în momentele importante. Confruntarea ar trebui să înceapă undeva în jurul orei 19:30.

Simona Halep (1 WTA) vs Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA)

Cel mai bun loc în carieră: 1-13

Anastasia este una din "victimele" preferate ale Simonei, jucătoarea noastră reușind să câștige toate cele șapte întâlniri directe. Sigur, fiecare dispută are povestea ei, însă în mod evident Halep este favorită în confruntarea care ar putea să înceapă în jurul orei 01:30 (este al patrulea meci de pe Central).

Sorana Cîrstea (54 WTA) vs Venus Williams (14 WTA)

Cel mai bun loc în carieră: 21-1

Învingătoare în fața Monicăi Niculescu după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, Sorana o va avea de înfruntat pe Venus, una din cele mai experimentate jucătoare din circuitul WTA. Cele două s-au întâlnit de două ori de-a lungul timpului: prima dată în 2010, ultima dată anul acesta la Indian Wells. De fiecare dată Venus a ieșit învingătoare. Dacă va avea consistență la serviciu și nu se va precipita în momentele importante, Sorana are șansa ei, mai ales dacă loviturile ei plate și puternice își vor găsi drumul către terenul advers. Confruntarea ar trebui să se dispute undeva în jurul orei 01:30 (a cincea partidă a zilei - ultima - de pe Banque Nationale).

  • Mihaela Buzărnescu va mai juca şi în primul tur la dublu, alături de Monica Niculescu, în al treilea meci de pe terenul 5, contra perechii Shuko Aoyama/Lidziya Marozawa.

*Partidele vor fi în direct pe Digisport, iar meciul Mihaelei Buzărnescu va fi LiveText pe HotNews.ro.

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.