Câștigătoare la San Jose, Mihaela Buzărescu și-a mai trecut în palmares o victorie în acest an, jucătoarea noastră învingând-o în două seturi, scor 6-2, 7-5, pe Qiang Wang (China, 53 WTA, venită din calificări). Succesul o duce pe Miki în turul doi de la Rogers Cup, fază a competiției "Premier 5" unde o va întâlni pe Elina Svitolina, campioana en-titre.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proaspăt ajunsă pe locul 20 în lume (după ce a câștigat turneul de la San Jose - California), Miki a avut un start lansat împotriva lui Wang, a fost dacă vreți o a finalei cu Sakkari de duminică. Precisă la serviciu, cu adâncime în forehand și cu un rever aspru, Buzărnescu a ajuns să conducă cu 5-0 după numai un 16 minute.

Locul 53 în lume, Qiang a părut să ruleze "în gol", cu toată că a încercat să schimbe planul tactic: a venit la fileu, a executat scurte...

După un game maraton, chinezoaica "apare" pe tabelă (5-1), iar apoi profită de o ușoară scădere din jocul Mihaelei (care a ratat două mingi de set la 5-0) și mai câștigă un game. Își fac loc și unele semne de frustrare în dreptul jucătoarei noastre, fără însă ca situația să "scape de sub control".

Miki nu mai lasă lucrurile la voia întâmplării, iar setul îi revine cu 6-2 (a câștigat 92% din punctele jucate cu primul serviciu!).

Cu un serviciu variat, Wang a mai echilibrat disputa, iar în primele patru game-uri din a doua manșă s-a mers cap la cap (2-2).

Mihaela intră într-o zonă mai cenușie a jocului, face o dublă greșeală și erori neforțate, iar chinezoaica apare parcă de nicăieri și face break-ul (3-2). Desprinderea vine pe propriul serviciu, iar Qiang dă senzația că se află pe un val de încredere.

La 5-3 pentru asiatică, Miki salvează trei mingi de set și mută presiunea pe serviciul lui Wang. Urmează alte patru mingi de set pentru Qiang, însă Buzărnescu a rezistat perfect din punct de vedere mental. După un total de șapte mingi de set salvate, Miki a făcut break-ul la ultima strigare și a egalat situația la 5.

Scăpată dintr-o situație dificilă, Buzărnescu simte momentul bun, două game-uri consecutive și închide partida după o oră și 30 de minute (6-2, 7-5).

Victoria îi aduce Mihaelei 14.860 de dolari şi 60 de puncte WTA.

În turul doi, pe Miki o așteaptă duelul cu Elina Svitolina (cap de serie numărul cinci), jucătoare pe care a învins-o în ambele întâlniri directe din circuitul WTA: 6-3, 7-5 la Roland Garros și 6-3, 6-2 la Birmingham, duelurile având loc în acest an.

Turneul de la Montreal face parte din categoria Premier 5, se dispută în perioada 6-12 august pe hard și are premii totale în valoare de $2.820.000. Ultima campioană este Elina Svitolina, în timp ce la dublu s-au impus rusoaicele Elena Vesnina și Ekaterina Makarova.