Ion Țiriac, patronul "Mutua Madrid Open", a vorbit, într-un interviu pentru El Mundo Deportivo, despre posibilitatea ca turneul din capitala Spaniei să fie mutat în altă țară, exprimându-și încă o dată nemulțumirea cu privire la egalitatea premiilor în competițiile masculine și feminine din tenis. Totodată, omul de afaceri i-a caracterizat pe Rafael Nadal și Roger Federer, precizând că "elvețianul este mai talentat, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice".

Ion TiriacFoto: 0-100.ro

Turneul "Mutua Madrid Open" ar putea fi găzduit de altă țară după anul 2021. Ion Țiriac a cerut ajutor financiar din partea municipiului Madrid pentru a construi un nou teren de 10.000 de locuri, dar nu s-a ajuns la niciun acord, astfel evenimentul ar putea fi mutat la Berlin sau în Munchen, potrivit Tennis World USA.

"Nu am vorbit cu el (n.r. cu Rafael Nadal), dar nu cred că poate accepta cu adevărat că turneul se mută în afara Spaniei", a explicat Țiriac. "Îl respect foarte mult pe Nadal pentru că el este un tip care, în ciuda milioanelor și a turneelor pe care le-a câștigat, este modest și își păstrează picioarele pe pământ. Roger Federer este mai talentat decât Nadal, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice. Nu cumperi un Nadal de la supermarket, este un sportiv care se naște în locul potrivit și la momentul potrivit", consideră Țiriac.

Despre premiile din tenis

"După cum a spus și Rafa Nadal, o femeie care lucrează în lumea modei generează mult mai mulți bani decât un bărbat, dar în tenis lucrurile nu sunt la fel. Impactul economic pe care îl are circuitul feminin este mult mai mic decât cel al bărbaților. Le-am solicitat de mai multe ori celor de WTA ca veniturile să se stabilească într-un mod mult mai rațional", a spus patronul turneului de la Madrid, care s-a arătat în mai multe rânduri deranjat că este nevoit să dea aceleași premii femeilor și bărbaților.

Țiriac a vorbit, de asemenea, despre șansele ca turneul de la Madrid să fie jucat într-o altă perioadă a anului: "Pentru Roma, este mult mai dificil să avem un turneu de zece zile, pentru că există deja în calendar un turneu în imediata săptămână după Madrid. Turneul de la Madrid nu poate fi jucat mai devreme sau după. Turneul de la Roma poate fi mutat în martie, mai aproape de Monte Carlo", a precizat Țiriac.

La ediția din 2018 a "Mutua Madrid Open", disputată între 4 și 13 mai, câștigătorii probelor de simplu au fost Petra Kvitova (Cehia) și Alexander Zverev (Germania).