Chinezoaica Qiang Wang (78 WTA), favorita 2, și-a trecut în palmares primul său trofeu WTA, după ce compatrioata sa Saisai Zheng (112 WTA), cap de serie numărul 6, a abandonat în setul al doilea al finalei din cadrul turneului de la Nanchang. Qiang conducea cu 7-5, 4-0 în momentul în care adversara sa a renunțat la luptă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Saisai Zheng a cedat după o oră și 22 de minute de joc. În vârstă de 24 de ani, Zheng a stat departe de tenis timp de șase luni, în perioada septembrie 2017 - martie 2018, din cauza unei accidentări.

Wang a devenit a patra jucătoare din acest an care câștigă în premieră un titlu WTA, după Naomi Osaka la Indian Wells, Aleksandra Krunic la 's-Hertogenbosch și Tatjana Maria la Mallorca.

A cincea jucătoare va fi decisă tot astăzi, la turneul WTA de la Moscova, unde Anastasia Potapova și Olga Danilovic se află pentru prima dată în carieră într-o finală WTA.

Grație parcursului din această săptămână, Zheng face un salt de 27 de poziții și revine în Top 100 WTA, ocupând locul 85. De partea cealaltă, Wang va urca 23 de locuri, până pe poziția 53.

Finala turneului de la Nanchang a fost doar a treia din istoria WTA disputată între două jucătoare din China.

Momentul în care Saisai Zheng abandonează:

Qiang Wang primește primul trofeu WTA din carieră: