Cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, Serena Williams se află pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor (nu doar era Open) în ceea ce privește turneele majore câștigate, după Margaret Court (24). Fosta jucătoare de tenis Chris Evert consideră că titlurile Serenei valorează mai mult, deoarece Margaret Court a concurat într-o perioadă foarte diferită de cea actuală. "A câştigat de 11 ori Australian Open când nu se ducea nimeni acolo", a spus Evert.

Chris Evert si trofeul de la WimbledonFoto: wimbledon.com

"A câştigat de 11 ori Australian Open când nu se ducea nimeni acolo pentru că era în timpul sărbătorilor de iarnă", a declarat Chris Evert despre titlurile cucerite de Margaret Court, potrivit tennisworldusa.org.

Evert consideră că ultimele patru câştigătoare de Grand Slam, Sloane Stephens (US Open 2017), Caroline Wozniacki (Australian Open 2018), Simona Halep (Roland Garros 2018) şi Angelique Kerber (Wimbledon 2018), au triumfat "datorită consistenţei, nu datorită puterii".

Wimbledon, turneul de Grand Slam cel mai important pentru Evert

"Când eram mică, visam la Wimbledon. Era singurul turneu care se transmitea la TV - probabil la cel alb şi negru. Dar am visat să-l câştig. Era ceva special despre el. Era peste ocean, era pe iarbă, vedeai membri ai Casei Regale care mergeau acolo şi urmăreau partidele.

Mulţi îi spuneau Catedrala Tenisului, iar terenul central de la Wimbledon nu seamănă cu niciun alt teren central. Când intri acolo şi vezi oamenii îmbrăcaţi în alb, în verde, iedera de pe clădiri, are o senzaţie de tradiţional, foarte regal şi foarte politicos.

Cred că dacă i-ai întreba pe cei mai mulţi jucători ce turneu ar dori să câştige, acesta ar fi cel de la Wimbledon. Şi îmi place că pot merge acum acolo într-un rol diferit, de comentator", a afirmat Evert, care a câştigat trei trofee pe iarba londoneză.

Câștigătoare de Grand Slam Era Open:

1 Serena Williams 23 titluri (7 AO, 3 RG, 7 W, 6 USOpen)

2 Steffi Graf 22 (4, 6, 7, 5)

3 Chris Evert 18 (2, 7, 3, 6)

3 Martina Navratilova 18 (3, 2, 9, 4)

5 Margaret Court 11 (4, 3, 1, 3) etc.

Câștigătoare de Grand Slam din toate timpurile:

1 Margaret Court 24 (11 AO, 5 RG, 3 W, 5 USOpen)

2 Serena Williams 23 (7 AO, 3 RG, 7 W, 5 USOpen)

3 Steffi Graf 22 (4, 6, 7, 5)

4 Helen Wills Moody 19 (0, 4, 8, 7) etc.