Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, locul 2 mondial, a fost eliminată, miercuri, în turul doi la Wimbledon, informează News.ro. Caroline Wozniacki a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova, scor 6-4, 1-6, 7-5, după două ore şi 11 minute.

Caroline WozniackiFoto: wimbledon.com

În urma eliminării lui Wozniacki, Simona Halep şi-a asigurat poziţia de număr 1 mondial şi după turneul de la Londra.

Jucătoarea daneză trebuia să ajungă în finală pentru a spera la a o întrece pe Halep în ierarhie. Dacă sportiva română ajunge în semifinale, atunci, Wozniacki trebuia să câştige trofeul.

Şi poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată de Lucie Safarova, scor 7-5, 6-4, iar jucătoarea cehă o va întâlni în turul trei pe Ekaterina Makarova.

Mihaela Buzărnescu și-a aflat următoarea adversară de la Wimbledon, jucătoarea noastră urmând să o înfrunte pe Karolina Pliskova pentru un loc în optimile Grand Slam-ului londonez. Cap de serie numărul 7, Pliskova a trecut în două seturi de Viktoria Azarenka (Belarus, 87 WTA), scor 6-3, 6-3.

Pliskova, care anul trecut a părăsit competiția londoneză în turul al doilea, s-a impus după o oră și 14 minute. Victoria cu Azarenka i-a adus cehoaicei prima calificare din carieră în turul trei la Wimbledon.

Alexandra Dulgheru, naivitatea din momentele importante și eliminarea de la Wimbledon (6-4, 0-6, 1-6 cu Venus Williams)

Dacă nu ai văzut meciul și te-ai uita doar la scor (6-4, 0-6, 1-6), ai fi tentat să spui că pierderea primului set a fost doar un accident pentru Venus Williams. Americanca a muncit însă din greu pentru a trece de o Alexandra Dulgheru care a reușit multe lovituri spectaculoase și care a "păcătuit" doar prin tratarea cu o ușoară superficialitate a unor momente în care putea face diferența pe tabelă. Dulgheru părăsește Wimbledon-ul în turul al doilea, însă mai face un pas important spre intrarea în TOP 100 WTA după parcursul de la Londra.

  • Alexandra Dulgheru va primi pentru parcursul de pe tabloul feminin de simplu 63.000 de lire sterline şi 100 de puncte WTA.
  • În acest moment, România mai are două reprezentante la simplu: Simona Halep și Mihaela Buzărnescu. În turul doi au părăsit competiția Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea, iar în runda inaugurală Irina Begu, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu și Ana Bogdan.

Statistica partidei Dulgheru vs Williams:

Ași: 1-2

Duble greșeli: 4-2

Puncte câștigate cu primul serviciu: 55%-73%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 31%-50%

Puncte câștigate la fileu: 5/10(50%) - 13/23 (57%)

Erori neforțate: 23-25

Lovituri câștigătoare: 17-29

Total puncte câștigate: 68-92

Distanță alergată: 2122,9 metri - 1939,6 metri

Durată meci: 1h 59 min.