Pentru Garbine Muguruza, partida cu Donna Vekic se anunța una mai simplă, cel puțin la prima vedere. Deși croata nu excelează pe zgură, a început foarte bine disputa și a câștigat fără drept de apel primul set (6-2). Nu a putut menține însă ritmul, iar Garbine s-a folosit de experiența superioară și a câștigat în trei seturi (2-6, 6-4, 6-1).

Garbine MuguruzaFoto: madrid-open.com

Timp de două ore și două minute, Garbine s-a luptat cu o adversară tenace, croata fiind capabilă în multe momente să o scoată din zona de confort pe iberică.

În primele două seturi, nu prea s-a văzut diferența de 47 de locuri din clasamentul mondial. S-a simțit însă experiența superioară a Muguruzei, aceasta știind ce și cum să facă în momentul în care adversara a slăbit puțin ritmul. A fost însă un meci plăcut, cu multă agresivitate din partea celor două și cu unele execuții care ar putea intra oricând la "lovitura zilei".

Victoria Garbinei nu poate fi pusă la îndoială, însă ea a venit mai greu decât s-ar fi așteptat multă lume (spre exemplu, ieri o parte a jurnaliștilor spanioli preconiza un succes fără mari bătăi de cap pentru câștigătoarea de la Roland Garros, ediția din 2016).

Marile surprize ale zilei de marți au fost furnizate de Carla Suarez Navarro (2-6, 7-6(3), 6-4 cu Elina Svitolina) și de Bernarda Pera (6-4, 6-3 cu Johanna Konta).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Madrid.

Madrid, optimi:

Simona Halep vs Kristyna Pliskova

Caroline Garcia vs Julia Goerges

Sloane Stephens vs Karolina Pliskova

Kiki Bertens vs Caroline Wozniacki

Petra Kvitova vs Anett Kontaveit

Bernarda Pera vs Carla Suarez Navarro

Maria Sharapova vs Kristina Mladenovic

Garbine Muguruza vs Daria Kasatkina.

Rezumatul partidei Muguruza vs Vekic: