Răsturnări de scor, dramatism, lacrimi, cădere nervoasă, forță psihică pe final. Mihaela Buzărnescu a suferit mult pentru a se califica în finala turneului de la Praga, victoria venind după o partidă de două ore și 25 de minute (4-6, 6-3, 7-5) cu Camila Giorgi. Buzărnescu a jucat totul pe cartea atacului, iar până la urmă tenisul a recompensat-o. Pentru câștigarea trofeului, Mihaela (37 WTA) se va duela cu favorita gazdelor, Petra Kvitova, într-un adevărat duel al stângacelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Italianca a părut grăbită în debutul partidei, Giorgi lovind în mare viteză și fiecare minge. Mihaela a fost surprinsă de tactica adversarei, iar până să își dea seama ce se întâmplă tabela arăta deja 3-0 pentru peninsulară.

Fără să intre în panică, Buzărnescu a început să deschidă terenul cu forehandul, să o deplaseze pe Camila, iar după câteva minute tabela arăta 3-3.

Fragilul echilibru s-a rupt, din păcate, încă o dată la 5-4, atunci cand Mihaela și-a pierdut din nou serviciul. Giorgi a forțat când a trebuit, iar setul i-a revenit cu 6-4.

Manșa a doua a semănat cu prima, însă cu Buzărnescu la timonă. Mihaela a lovit puternic cu reverul, iar forehandul său a trimis-o la colț pe italiancă. Cu toate ca a pierdut puțin teren de la 4-0 până la 4-3, jucătoarea noastră a ieșit la timp din letargie și a câștigat setul cu 6-3. A fost o manșă cu un joc ofensiv din partea ambelor jucătoare, spectacolul fiind pe placul spectatorilor (14-5 pentru Mihaela la capitolul lovituri câștigătoare).

Buzărnescu a avut o cădere nervoasă dupa ce și-a pierdut serviciul la 3-3 în decisiv, însă a trecut până la urmă foarte bine peste momentul dificil și a revenit de la 40-0 pentru adversară pentru a egala situația la 4.

Din păcate, scenariul s-a repetat și la următorul game de serviciu, iar Giorgi a ajuns în situația de a servi pentru meci. Drama a continuat pe arena centrală: presiunea s-a mutat pe umerii Camilei, iar italianca a clacat (a comis și două duble greșeli) - egalitate restabilită (5-5).

Serviciul la exterior a ajutat-o pe Mihaela în momentele dificile, iar Giorgi a ajuns în situația de a servi pentru a rămâne în meci (cu doar câteva minute înainte ea servise pentru a închide disputa).

Italianca nu a făcut față presiunii și a încheiat meciul cu o dublă greșeală: 4-6, 6-3, 7-5 pentru Buzărnescu, după două ore și 25 de minute.

Calificarea în finala de la Praga îi va aduce Mihaelei un cec în valoare de $21.400 și 180 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Performanța vine în ziua în care Mihaela a împlinit 30 de ani (e născută pe 4 mai 1988).

În marea finală, Buzărnescu o va întâlni pe Petra Kvitova (10 WTA). Se anunță o finală interesantă, cu două sportive cu un joc ofensiv, care au drept armă de bază forehand-ul de stângace (deschid amândouă foarte bine terenul, găsind unghiuri bune).

De știut: La dublu, Buzărnescu şi Lidziya Marozava (Belarus) au pierdut finala jucată la Praga: 4-6, 2-6 cu Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3).