Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător, a anunțat lotul cu care va aborda partida cu Elveția din barajul pentru Grupa Mondială a FedCup. Simona Halep (1 WTA), Sorana Cirstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) și Mihaela Buzărnescu (40 WTA) vor încerca să ducă România înapoi în grupa de elită a competiției.

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

Ce a spus căpitanul-nejucător

"Avem speranţe mari de la această partidă şi pentru mine, pentru echipă, pentru toată România ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Avem noroc că toate fetele sunt sănătoase, trec printr-o perioadă bună şi sper să ne adaptăm foarte repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca, astfel încât la ora meciului totul să fie pregătit, iar sala plină" - Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, citat de site-ul FRT.

"Avem în echipă cele mai bune şi mai în formă jucătoare din România în acest moment. Jucăm pentru un loc în Grupa Mondială, acolo unde, dacă ne uităm la clasament, cu siguranţă merităm să fim. Vom juca pe zgură, un alt avantaj pentru echipa noastră, şi ne dorim mult ca sala de la Cluj-Napoca să fie plină. Cu siguranţă va fi un meci spectaculos"- Alina Tecşor-Cercel, antrenoarea echipei.

Echipa Elveției

Timea Bacsinszky (46 WTA), Viktorija Golubic (107 WTA) şi Jil Teichmann (136 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Heinz Günthardt pentru întâlnirea de la Cluj Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

România vs Elveția se va disputa în zilele de 21 și 22 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.