Aflat la cel mai bun start de sezon din carieră, Juan Martin del Potro (6 ATP) a ajuns la a 15-a victorie consecutivă, asigurându-și astfel prezența în semifinalele turneului Masters de la Miami. Ultima sa "victimă" a fost canadianul Milos Raonic (25 ATP), cap de serie numărul 20. Argetinianul a câștigat o luptă de două ore și 52 de minute, scor 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3).

Juan Martin del PotroFoto: miamiopen.com

În penultimul act al competiţiei de la Miami, Juan Martin del Potro, vicecampionul olimpic de la Rio, îl va înfrunta pe americanul John Isner (locul 17 ATP), cap de serie numărul 14, care a trecut în sferturi de sud-coreeanul Hyeon Chung (locul 23 ATP), cap de serie numărul 19, scor 6-1, 6-4, după numai 69 minute de joc.

Înaintea turneului de la Miami, Del Potro s-a impus la Acapulco (Mexic, de categorie "500") și la Indian Wells (SUA, "Masters"). La Acapulco, Del Potro l-a învins în finală pe sud-africanul Kevin Anderson, scor 6-4, 6-4. În ultimul act de Indian Wells, argentinianul s-a impus în fața lui Roger Federer, scor 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2), după două ore și 42 de minute de joc.

Au mai rămas de disputat în sferturi:

Pablo Carreno Busta (Spania/N.16) - Kevin Anderson (Africa de Sud/N.6)

Alexander Zverev (Germania/N.4) - Borna Coric (Croaţia/N.29).

Rezumatul meciului Juan Martin del Potro vs Milos Raonic:

Rezumatul meciului Hyeon Chung vs John Isner: