Comisa de apel a Federatiei Elene de Fotbal a anulat cele trei puncte retrase echipei PAOK Salonic, antrenata de Razvan Lucescu, dupa incidentele de la meciul cu Olympiacos Pireu. Mai mult, formatia din Salonic va putea juca, duminica, derbiul cu AEK Atena, cu spectatori in tribunele arenei Toumbas, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia a mentinut insa pierderea meciului cu Olympiacos la masa verde si amenda de 30.000 de euro.

PAOK anunta ca va contesta si aceasta decizie.

Dupa hotararea Comisiei de apel, PAOK urca pe locul 2, cu 52 de puncte, dupa 24 de etape. AEK e lider, cu 54, iar Olympiacos este pe locul 3, cu 50 de puncte.

Comisia de disciplina a ligii de fotbal din Grecia a decis, luni, pierderea partidei, depunctarea si amendarea echipei lui Razvan Lucescu, PAOK Salonic, ca urmare a incidentelor care au dus la nedisputarea meciului cu Olympiacos.

Liga hotarase ca Olympiacos sa fie declarata castigatoarea cu 3-0 a partidei de luna trecuta, iar PAOK sa fie penalizata cu trei puncte si amendata cu 30.000 de euro. De asemenea, echipa lui Razvan Lucescu trebuia sa dispute doua meciuri fara spectatori.

In data de 25 februarie, antrenorul formatiei Olympiacos Pireu, spaniolul Oscar Garcia, a fost lovit in fata de un obiect aruncat din tribune, o rola de hartie, inainte de ora programata pentru startul jocului cu PAOK. Dupa acest incident, jucatorii echipei din Pireu au mers la vestiare si nu au mai vrut sa joace, din cauza atmosferei incendiare de pe Stadionul Toumbas. Garcia s-a simtit rau si a fost transportat la spital.

Suporterii echipei PAOK Salonic au considerat ca antrenorul Oscar Garcia a exagerat amploarea loviturii primite, in urma aruncarii unui obiect din tribune, si au incercat sa forteze accesul la vestiare pentru a le cere socoteala oaspetilor. Politia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i imprastia pe suporteri.