Simona Halep a fost felicitata, sambata, pe retelele de socializare, de numerosi fosti si actuali sportivi pentru performanta de a ajunge pe locul 1 WTA, dintre acestia Nadia Comaneci notand ca succesul jucatoarei de tenis este binemeritat si gimnastul Marian Dragulescu mentionand ca orice obstacol poate fi depasit prin sustinerea romanilor, informeaza News.ro.

Simona Halep, dupa meciul cu Jelena OstapenkoFoto: wtatennis.com

"Bravo Simona....well deserved (binemeritat)", a scris Nadia Comaneci pe Facebook.

"Cand ne dorim cu adevarat, visele devin realitate. Aceasta saptamana a fost plina de momente de bucurie. Astazi am reusit sa ma calific in finala turneului din Taiwan, iar Simona Halep a devenit numarul 1 WTA", a scris si Marius Copil.

Jucatoarea de tenis Ana Bogdan a felicitat-o la randul ei pe noua ocupanta a locului 1 in clasamentul WTA: "Munca, rabdare, perseverenta, ce ar mai fi de spus? Super Simo!!!".

Fostul mare tenisman german Boris Becker a felicitat-o si el pe Halep pe Twitter: ''Felicitari @Simona_Halep pentru ca ai devenit nr.1 in tenisul feminin! Asteptam de mult ... antrenata de @darren_cahill''.

Simona Halep a fost felicitata si de Academia de fotbal Gheorghe Hagi pentru performanta reusita sambata. "Constanteanca Simona Halep este de astazi, 7 octombrie, noul lider mondial in circuitul WTA, dupa ce a invins-o, cu 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko in semifinalele turneului de la Beijing. Cu aceasta ocazie, FC Viitorul si Academia de Fotbal Gheorghe Hagi ii transmit Simonei Halep felicitari si mult succes in continuare!".

Adrian Mutu a postat si el un mesaj de felicitari pe Facebook: "Bravo, Simona !!!".

Gimnastul Marian Dragulescu a notat ca performanta Simonei Halep ii aminteste de ce a reusit in urma cu cateva decenii Nadia Comaneci. "Sustinerea romanilor te poate motiva sa depasesti orice obstacol, bravo Simona Halep pentru performanta. Cand un roman reuseste pentru prima data in istorie un asemenea rezultat, imi aduc aminte de Nadia Comaneci si cum toti romanii se bucurau. Este o zi mare pentru sportul romanesc".

Claudiu Keseru i-a urat lui Halep sa se mentina cat mai mult in fruntea ierarhiei WTA. "Era o chestiune de timp tinand cont de valoarea pe care o are. Ii doresc sa reziste cat mai mult timp in fruntea clasamentului", a scris el pe Facebook.

Tot pe Facebook, ministrul Tineretului si Sportului, Marius Alexandru Dunca, a scris: "Felicitari, Simona Halep! Esti prima in lume!".

Secretarul de stat in MTS Cosmin Butuza a felicitat-o si el pe Simona: "Simona Halep a devenit noul numar 1 mondial din tenisul feminin, dupa ce a invins-o in semifinale la Beijing pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4. Felicitari, Simona!".

Presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, Camelia Potec, fosta campioana olimpica la inot, a scris: "Simona Halep, noul numar 1 mondial, prima romanca lider in ierarhia WTA!!!!!!!!!!!!!! Bravo Simo!!!!!!".

Scrimera Ana-Maria Popescu, campioana olimpica la spada cu echipa Romaniei in 2016, a afirmat: "Asa-i ca se vede altfel ziua asta ploioasa cand un sportiv roman urca pe locul 1 in clasamentul mondial?! Felicitari, Simona Halep. no 1 WTA".

Si presedintele COSR, Mihai Covaliu, a felicitat-o pe Halep. "Este o mare victorie a Simonei si a tenisului feminin romanesc. Simona si-a dorit sa devina cea mai valoroasa jucatoare de tenis din lume, a avut si alte ocazii pe care le-a ratat, dar cu tenacitate si multa, multa munca a reusit sa-si implineasca visul. Simona Halep a devenit un simbol pentru sportul romanesc si un model demn de urmat pentru toti romanii. Felicitari Simona Halep pentru performanta ta istorica, pentru seriozitatea cu care practici un sport atat de dur si nu in ultimul rand pentru exemplul de viata pe care il dai. Succes in finala! Hai Romania!", a afirmat Covaliu, conform site-ului COSR.

Fostul fotbalist Ciprian Marica a subliniat faptul ca reusita sportivei din Constanta reprezinta o performanta imensa pentru Romania: "Imensa performanta pentru sportiv, pentru sportul romanesc, pentru Romania! Bravo, Simona! Formidabil!".

Florin Gardos spera ca Halep sa ramana cat mai mult lider WTA: Tine-l strans, il meriti! Sper sa ramai cat mai mult pe primul loc mondial! Bravo, Simona!".

"Ma bucur mult pentru ca a reusit sa devina nr. 1 mondial si ii doresc mult succes in continuare. Face mare cinste tarii si toti suntem mandri de ea. Bravo, Simona Halep!", a precizat Nicolae Stanciu (Anderlecht).

Denis Alibec (FCSB): ''Felicitari, Simona Halep! Romania e mandra de tine! Sper sa ramai pe primul loc cat mai mult timp!''

Alexandru Chipciu (Anderlecht), aflat la echipa nationala: ''Un exemplu pentru toti sportivii! Felicitari, Simona Halep! #1''; ''Un moment incredibil pentru Simona Halep si pentru sportul romanesc. Merita cu siguranta sa fie acolo si ii doresc sa ramana cat mai mult timp pe locul 1''.

"Felicitari, Simona Halep! Lucrurile bune vin pentru cei care asteapta si muncesc! Sa ramai numarul 1 cat mai mult timp!", a scris fostul international Gabi Balint.

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat in 1975.