Conducatorii ATP lucreaza la o serie de masuri care sa aduca un plus de dinamica tenisului mondial, una din idei fiind aceea de a lasa discutiile dintre antrenori si jucatori in pauza dintre game-uri, lucru care se intampla deja de cateva sezoane in circuitul WTA, informeaza ESPN.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

La fete, de multe ori discutiile jucatoarelor cu antrenorii au dat roade, soarta meciului schimbandu-se dupa time-out-ul respectiv.

Masura ar putea intra in circuitul baietilor in urmatoarea perioada, daca ea va primi aviz favorabil la nivelul conducatorilor ATP.

O alta idee (dar cu sanse mai mici de reusita) este aceea a amplasarii unei banci intr-un colt al terenului, acolo de unde antrenorul sa poata sa dea indicatii jucatorului sau.

O decizie ar putea fi luata la Australian Open (16-29 ianuarie 2017), acolo unde se vor intalni conducatorii ATP si vor discuta aceasta masura. Jucatorii de top s-au aratat incantati de posibilitatea de a putea chema antrenorii pentru discutii.

Una din cele mai importante masuri luate in ultimii ani in tenisul mondial a fost introducerea sistemului "Hawk eye", in anul 2006.